Uw ingewikkelde programma managen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Uw ingewikkelde programma managen

U staat voor een lastige opgave, met veel verschillende activiteiten, ambitieuze doelstellingen, een groot afbreukrisico, een onoverzichtelijke context, aanzienlijk budget en groot aantal belanghebbenden. Wij helpen u of uw programmamanager daarbij op weg. Ook kunnen wij de programmamanager beschikbaar stellen die u ontzorgt en deze opgave tot een goed einde brengt.

Een van de eerste activiteiten bij het starten van een programma, is de keuze voor de programmamanager. Heel belangrijk, aangezien hij of zij bepalend is voor het succes van het programma. Samen met de opdrachtgever natuurlijk. Wellicht zoekt u een programmamanager en weet u nog niet goed waar u naar moet kijken. Wat maakt iemand tot een geschikte programmamanager? En wie komt hiervoor dan in aanmerking?

Wanneer u (nog) geen geschikte kandidaten in huis heeft om zo'n ingewikkelde opgave aan te pakken, staan onze interim-programmamanagers voor u klaar. Met onze praktijkervaring en expertise helpen onze mensen u om het programma van een vliegende start tot een goed einde te brengen. We houden u daarbij ook een spiegel voor: als we denken dat het niet meer goed gaat komen, zullen we dat ook zeggen.

Misschien bent u zelf programmamanager en zoekt u ondersteuning bij het klaren van de klus, omdat u zich er nog niet zeker genoeg in voelt. Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij helpen u om uw programma goed van de grond te krijgen. 

Wat kunnen wij voor u doen:

  • opstellen van een profiel voor een programmamanager
  • asessen van (potentiële) programmamanagers op hun kwaliteiten
  • coachen, begeleiden en trainen van programmamanagers in hun leidinggevende rol
  • beschikbaar stellen van een interim-programmamanager

Op Werken aan Programma's vindt u meer inhoudelijke informatie over programmamanagement en onze benadering daarvan.

Expertises

Programmamanagement

Helmuth Stoop

Partner

Neem contact op