SEMPLICE: een week in Italie werken aan leiderschap en levenskunst | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

SEMPLICE: een week in Italie werken aan leiderschap en levenskunst

Semplice staat voor eenvoud. ‘Eenvoud is het kernmerk van het ware.’ Eenvoud brengt ons tot essenties van organiseren, veranderen en samenwerken en dus tot verdieping. Organisaties worden gedragen door mensen die de kunst van eenvoud, de essentie, weten op te zoeken. Dat is wat ons betreft bezieling en de kern van levenskunst: steeds weer voor jou en je omgeving het zinnige als koers te vinden. Omdat dat de bron is voor je motivatie, energie en plezier. En deze tijd vraagt om van tijd tot tijd je daar weer voor op te laden in een prikkelarme omgeving. We noemen dat ‘eenvoudig in vorm komen”.

Eenvoudig in vorm komen, betekent het samenvallen van je persoonlijke missie, persoonlijke houding en persoonlijk handeling. Semplice gaat over actie onderzoek naar je eigen functioneren en welbevinden in een unieke, prikkelarme omgeving met inzet van alle zintuigen. Door het zelfinzicht dat je krijgt, ben je beter in staat om de opgave in je werk of daarbuiten weer met levenskracht en bezieling ter hand te nemen. Je laadt op en bent beter in staat om te gaan met de veelheid aan prikkels in het dagelijkse leven. Daarvoor zetten we allerlei creatieve, intuitieve en filosofisch getinte werkvormen in.

Resultaten

Na deze week ga je naar huis met:

  • meer weloverwogenheid in het maken van je keuzes,
  • meer open- en standvastigheid in je uitstraling
  • meer congruentie en rust in je houding en je handelen

Dit komt ten goede aan jezelf en aan je team en/of organisatie waar je werkt.

Pijlers van het programma

  • ruimte voor individuele bezieling
  • waarde van het menselijke, persoonlijke (coaching)
  • aandacht voor het intermenselijke
  • creativiteit en intuitie vanuit je hart

Daarbij zetten wij alle zintuigen in ; fysieke componenten zoals yoga, mediteren, wandelen en koken; creatieve uitingen, variërend van schrijven, poëzie, tekenen en zingen alsmede mentale oefeningen die met (socratische) dialoogvoering te maken hebben.

Opzet Programma

Het programma kent buiten de aankomst en vertrekdag een vast ritme rond enkele thema’s. De thema’s zullen op basis van de intakes verder aangescherpt worden. Maar we willen graag de lijn volgen van de thema’s loskomen, onder ogen zien, creëren, volharden.

We hanteren een dagritme van ochtend en namiddag/avond gezamenlijk werken en de middag vrij dan wel een facultatief programma. We starten de dag steeds met een fysiek onderdeel (yoga, meditatie), gaan dan met het thema mentaal/creatief aan de slag.  We eindigen met een opdracht voor een ieder waar we is het avondprogramma en aansluitend dineren we met elkaar. Optioneel kunnen we ook koken onder leiding van de agriturismo.

Voorbereiding in Nederland

Een intake maakt onderdeel van het programma uit. Daarnaast zal er een voorbereidende opdracht gegeven worden . En er zijn praktische voorbereidingen zoals het boeken van de reis.

Voor wie 

Het programma is voor mensen, professionals, die toe zijn aan het daadwerkelijk tijd inruimen voor reflectie en bezinning. Vaak hebben zij al een aantal jaren (10 jaar of meer) werk ervaring en zijn ze op zoek naar nieuwe inspiratie in hun (werkzame) leven. De doelgroep betreft mensen die vertrouwd zijn om te werken aan persoonlijk leiderschap, al dan niet vanuit een leidinggevende functie.

Door wie

Programmaleider is Dorine Wesel. Zij zal samen met de leiderschapsgroep van Twynstra Gudde, waar zij deel vanuit maakt, het programma inkleuren.

Data en locatie 

Voorjaar 2018

Passende biologische agriturismo in Umbrië , waarschijnlijk Locatie: Azienda Agricola Torre de Colombaia (nog niet definitief) ten zuidwesten va Perugia (Umbrie).

www.torrecolombaia.it/new. Hier heeft deze week in 2013 ook plaatsgevonden.

 

Kosten

€ 2.950,=  bij minimaal 8 deelnemers  excl reiskosten, incl verblijfskosten en excl BTW

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dorine Wesel (dws@tg.nl of 0620596466) of Marijke Bloemendaal/secretariaat (mrb@tg.nl of 033-4677792)

Dorine Wesel

Senior adviseur

Neem contact op