Leiderschapsprogramma 'On Purpose' | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Leiderschapsprogramma 'On Purpose'

Leiders van de toekomst laten zich zien, staan ergens voor. Ze durven richting te kiezen en te volharden. Je herkent ze aan hun moedige kwetsbare houding. Ze verstaan de kunst een dialoog te voeren, even stil te staan en te reflecteren op zichzelf. Ze nemen hun aandeel in het grotere geheel en hebben zo direct invloed op de ontwikkelingen van morgen.

Wil je een stevige impuls geven aan je persoonlijke ontwikkeling en je eigen leiderschap? Wil je een hardnekkig patroon doorbreken, nadenken over ‘wie je bent’ of meer leren werken vanuit je intuïtie of een innerlijke rust? Of zoek je naar meer bezieling in je werk en je persoonlijk leven?

Dan is er de leiderschapservaring On Purpose.

"On Purpose is heel anders dan de meeste andere leiderschapsprogramma’s. Life changing is een groot woord, maar het programma is zo opgebouwd dat je de lessen die je leert via symboliek en rituelen verankert. Ik heb blijvend iets meegenomen en maak daar privé en in mijn werk bijna elke dag gebruik van."

Remko Zuidgeest

Wat is On Purpose?

On Purpose gaat over bedoelingen. De diepere bedoelingen. Wie je bent, waar je voor staat, wat je voor anderen en de wereld om je heen wilt betekenen en vooral ook: hoe je dat waarmaakt.

  • Een goed doordacht programma dat tegelijk veilig, inspirerend en uitdagend is.
  • Diepgang in denken en voelen.
  • Je ontdekt wat jou drijft en wat dat betekent voor jou, je leiderschap, je werk en jouw rol in de wereld van morgen.
  • Wat je leert is meteen ook praktisch toepasbaar. 

Voor wie?

Ervaren leiders of senior professionals met een stevige positie in hun organisatie:

  • die meer uit zichzelf willen halen en meer kunnen en willen betekenen,
  • die vaak al een of meerdere trainingen in persoonlijke ontwikkeling of leiderschap hebben gevolgd,
  • en die vanuit hun professionele achtergrond anderen veel te bieden hebben, maar ook van anderen (uit andere vakgebieden en sectoren) willen leren.

"Ik had het gevoel dat ik vastzat in mijn werk en in mijn hoofd. Na On Purpose was het voor mij helder wat ik wil en hoe ik daarin verder wil."

Anka Konings

Hoe?

In een kleine groep van 8-12 mensen ga je in meerdaagse modules met gerichte oefeningen je eigen zoektocht aan.


Download de brochure

De filosofie: samenhang & wisselwerking

In de wereld van nu is bezield en bezielend leiderschap hard nodig. Aan maatschappelijke uitdagingen geen gebrek. Maar waar komt jouw bezieling het beste tot zijn recht? On Purpose helpt je om de samenhang én de wisselwerking te ontdekken tussen je eigen ontwikkeling, je leiderschap en je rol in je werk, je organisatie en de maatschappij.

On Purpose is gebaseerd op een integrale (lees: holistische) vorm van ontwikkeling. Diverse concepten uit leiderschap, psychologie, organisatieontwikkeling en filosofie zijn samengesmeed tot een stevig en indringend programma. Je gebruikt je kennis, je intuïtie, je hart, je buik, heel je lijf om te zoeken naar betekenis en zingeving. Integraal wil zeggen dat je geen los en op zichzelf staand individu bent, maar deel uitmaakt van een groter geheel.

Onze deelnemers zijn veelal 'midden managers', eindverantwoordelijken en professionals en zij komen uit diverse profit en not-for profit organisaties zoals de Rabobank, Boerhaave college, PWC, ROC Midden, Radboudumc, Avans Hogescholen, Hemels van der Hart, Achmea, SNV/Artsen zonder grenzen, Andersson Elffers Felix, Verband Katholieke Maatschappelijke Organisaties, OOR Adviesbureau, Index Initiative, ROC Leiden, Arlanxeo, Team Heiner, Wielinq, Ilios marketing communicatie, Gemeente Den Haag/Haeghe Groep. Het gemiddelde cijfer waarmee zij On Purpose waarderen is een 8,5.

"Soms merk je als leidinggevende dat je tegen iets aanloopt, maar krijg je daar zelf niet een vinger achter. Je snapt niet waar het aan ligt. On Purpose brengt je inzicht. Het programma hielp me om me van een aantal zaken te bevrijden."

Jan Paul de Vries

Unieke combinatie van werkvormen

We maken gebruik van de beste - bewezen – methodieken, zoals TheoryU, dialoog-vormen, Mindfulness en Yoga, systemisch werk, visualisaties, rituelen, Deep Democracy, transformational presence, NLP- en counseling. 

Twee leerwegen

  1. Van binnen naar buiten: eerst bezinning en reflectie, daarna actie en waarmaken
  2. Van buiten naar binnen: inspiratie, feedback en dialoog om te komen tot persoonlijke verdieping

Tijd voor stilte, reflectie en rituelen

We trekken ons terug op de mooie, verstilde buitenlocatie Morgenstern in Barchem. Je volgt een vast dagritme waarin plek is voor stilte, yoga en ontspanning, individuele reflectietijd, dialoog, plenair en werk in kleine groepen. Met behulp van rituelen markeren we samen de stappen in de ontwikkeling van jouw leiderschap.

"De lessen die ik in mijn leven al geleerd had, heb ik in feite ‘dieper geleerd’. Ik weet nu wat mijn ‘triggers’ zijn, waar ik energie van krijg en wat ik persoonlijk kan brengen. Daardoor ben ik beter in staat het beste uit mezelf te halen. In mijn werk en privé."

Remko Zuidgeest

Zeven bijzondere ontmoetingen: de leiderschapsdialogen

Tijdens de zeven leiderschapsdialogen ontmoet je telkens aansprekende gasten. Mensen die op hun eigen manier ‘On Purpose’ leven. En zo verschil maken. Soms verzorgen onze gasten een deel van het programma, soms vertellen ze over hun levenspad en hoe zij hun ervaringen doorvertalen in hun werk. Zo ontstaat een leerzame en betekenisvolle dialoog. 

De modules

On Purpose bestaat uit drie modules: in de eerste module sta je zelf centraal. Daarna verschuift het accent meer naar jouw relatie tot de wereld. Zo bouw je steeds verder voort op de inzichten die je meekrijgt. 

1.   Being Aware 

Knowing yourself is the beginning of all wisdom - Aristoteles

Bewustzijn is het fundament van je persoonlijk leiderschap. Als leider heb je zelfinzicht nodig om steeds zelf het startpunt te kunnen zijn van ontwikkeling.

7 t/m 10 oktober 2019
Doen: je verzamelt feedback uit je werk- en privé omgeving, onderzoekt je eigen levensloop en leert oude ballast en patronen lost te laten en je te verbinden met je unieke kwaliteiten. Via familie- en organisatie-opstellingen verdiep je je zelfinzicht en ervaar je gevoelsmatig op een dieper niveau de kwaliteiten en valkuilen van je eigen plek. Je leert wat je innerlijk moet doen om in je kracht te blijven en anderen te kunnen dienen. 

Doel: inzicht krijgen in wie jij bent, wat jouw unieke persoonlijkheid is en hoe dat doorklinkt in jouw leiderschap. De basis voor houvast. 

Leiderschapsdialoog: woensdag 18 december 2019 (09.00-17.00 uur), bij Samaya in Werkhoven.

2.   Being Inspired 

Who looks outside dreams, who looks inside awakens - Carl Jung

Van geïnspireerde mensen gaat kracht en een enorme positieve werking uit. Maar anderen inspireren begint met zelf geïnspireerd zijn.

17 t/m 20 februari 2020
Doen: we onderzoeken waarvan jij in vuur en vlam raakt. En welke betekenis jij kunt hebben voor jezelf én voor de ander. We richten ons op het ontdekken van jouw volle potentieel en ‘wat jou zin geeft’. En helpen je om vanuit verstilling te luisteren naar je innerlijke stem. 

Doel: je ontdekt wat jouw unieke talent is en waar je tegen liegt als je dit talent niet vol leeft. Ook ontdek je dat wat jou drijft deel uitmaakt van een groter verhaal. Wat is jouw Purpose, waar sta jij voor? En hoe vertaal je dit door in je eigen leiderschap en werk? 

Maart 2019: individueel coachgesprek (‘tussentake’)

3.   Being On Purpose

Be the change you wish to see in yourself - Mahatma Ghandi

In de laatste fase in het programma slaan we de brug naar de toekomst: wat heb je nodig om werkelijk je eigen weg te kunnen gaan en je eigen visie waar te maken. Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten die op elkaar voortbouwen.

6 t/m 8 april 2020 
Doen: we helpen je groot te dromen en klein te handelen. Want werken aan een betere wereld, zit hem vaak in kleine dingen. Proberen is leren: we dagen je uit een 'vernieuwer' te zijn en een gewaagd doel te kiezen. Tijdens de 40 dagen challenge ga je aan de slag met een real-life case: jij gaat het mogelijk maken. 

Doel: een creatieve en betekenisvolle bijdrage leveren aan een betere wereld. Jij laat het gebeuren. 

22 t/m 24 juni 2020
Doen: leren hoe je omgaat met het ritme van stagnatie en groei. Hoe blijf in je contact met jouw bronnen van ontwikkeling? Je leert om jezelf bij tegenslag weer in een creatieve staat van verruimd bewustzijn te brengen. Oogsten wat On Purpose jou heeft opgeleverd.

Doel: beter omgaan met voorspoed en tegenslag. Zodat je je eigen weg kunt gaan. Daarbij ronden we On Purpose op een inspirerende manier met elkaar af. 

 

"De werkvormen brengen echt wat teweeg."

Anka Konings

De begeleiders 


Hans Frints en Dorine Wesel

Hans is vaste begeleider en inspirator.
"Voor mij is met On Purpose een droom uitgekomen. Ik help je graag om van binnenuit in beweging te komen en ‘met een twinkeling in je ogen’ te leven en werken. Ik werk met diepgang en humor, zoek naar ‘wat jou zin geeft’ en hoe je dit verbindt met je werk. Ik confronteer en inspireer, laat me raken en ontroer, hou van echtheid en levensenergie en als deze zichtbaar worden in je werk."


Dorine is vaste begeleider en inspirator.
"On Purpose is voor mij een mogelijkheid om bij te dragen aan het vinden van ieders pad en zingeving. Ik bied onderdak, inspireer, laat je twijfelen en ontroer je. Ik kan je compassievol confronteren en ik ben een en al oprechtheid. Met dit programma creëer ik een atmosfeer, een kleur en een geur die authentiek bij mij past: warm, puur liefde- en aandachtsvol."

"De manier van begeleiden was zeer kundig. Ze namen geen genoegen met de eerste laag. Ze gaan door naar de volgende en prikken overal doorheen."

Anka Konings

Gasten

Naast de vaste begeleiders zijn bij On Purpose steeds weer nieuwe, aansprekende gasten betrokken. Hieronder enkele mensen die in eerdere leergangen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Leiderschapsdialogen.


Awraham Soetendorp

Awraham Soetendorp is een geïnspireerd geestelijk leider, werd in 1943 in het getto van Amsterdam geboren, aan pleegouders meegegeven en overleefde zo de oorlog. Hij was deelnemer aan het World Economic Forum, spreekt op internationale conferenties en werd onderscheiden voor zijn inspanningen voor mensenrechten, milieu, dialoog en wereldvrede. 


Daniëlle Jaspers

Daniëlle heeft na haar opleiding communicatiewetenschappen 13 jaar als communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Daarna maakte ze een switch en verbond ze zich dieper met haar passie voor persoonlijke ontwikkeling, kunst, kleuren, creatieve expressie en intuïtief schilderen. Ze werkt als zelfstandig kunstenaar, docent, trainer en coach. 


Herman Wijffels

Herman was topbestuurder en hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke verandering. ‘Mijn levensfilosofie is dat je hier rondloopt om je potentie te ontwikkelen en al doende jouw bijdrage te leveren aan de samenleving.’


Pierre Mak

Pierre is bariton, studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, aan het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Hij is hoofdvakdocent solozang Conservatorium van Amsterdam.

Eigenzinnig, verbindend, met humor. Brengt mensen in beweging en tot expressie. 


Annemarie van der Toorn

Annemarie heeft een bijzonder oog voor non-verbaal gedrag, is internationaal paardengedragstrainster en heeft twee boeken geschreven: 'Paarden(f)luisteren' en 'Kijken door de ogen van het paard'.


Marcus Bach Sorensen

Marcus is born in Denmark and currently lives in London. His personal life story and his professional background in psychology, therapy and spirituality are a source of inspiration for our leadership dialogue on Being on Purpose.


Channah

Channah verbaast, ontroert en raakt, singer songwriter. 

Praktische informatie

Start volgende groep: oktober 2019 (Inschrijving en intakes NU via deze pagina)

On Purpose bestaat uit de volgende programma onderdelen:

Being Aware: 7 - 10 oktober 2019.

Start op maandagochtend 10.00 uur en eindigend op donderdag om 12.30 uur.
Leiderschapsdialoog: 18 december 2018, start 9 uur, einde 17 uur

Being Inspired: 17 t/m 20 februari 2020.

Start op maandagochtend 10.00 uur en eindigend op donderdag om 12.30 uur.
Tussentake, individueel coachgesprek, in maart op afspraak.

Being On Purpose:

Deel 1 is van 6 t/m 8 april 2020. De aankomst is op maandavond 6 april eigen tijd (voorovernachting) en eindigt op 8 april om 12.30 uur.
Deel 2 is van 22 t/m 24 juni 2020. De start is op maandagochtend om 10 uur en eindigt woensdag 24 juni om 12:30. 

Investering

De prijs voor deelname bedraagt in totaal € 12.500,- exclusief btw. Het bedrag is opgebouwd uit de opleidingskosten (€ 9.800,- excl. btw) en accommodatiekosten (€ 2.700,- excl. Btw,. het totaalbedrag is inclusief alle bijeenkomsten, catering en accommodatiekosten. 

Als je interessse hebt of meer wilt weten, neem dan contact op met Hans Frints (hfr@tg.nl, 06 212 927 29) of Dorine Wesel (dws@tg.nl, 06 205 964 66) 

Wij verwelkomen in On Purpose ook bijzonder graag leiders die werken in organisaties uit het maatschappelijk veld. Voor hen zijn er mogelijkheden waarbij wij (een deel van) de opleidingskosten sponsoren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te onderzoeken.

"Hoe vaak krijg je nu de kans om heel indringend naar jezelf te kijken?"

Jan Paul de Vries

Benodigde tijd

De programmaonderdelen omvatten 35 dagdelen. 
Reken daarnaast op individuele tijd voor voorbereiding, de vertaalslag naar je werk en voor het 'vernieuwer' project.

Locatie

De modules vinden plaats op de prachtige buitenlocaties Morgenstern in Barchem en Samaya in Werkhoven.


Nog eens rustig lezen? Download de brochure

Overtuigd? Schrijf je hier in

Hans Frints

Senior adviseur leiderschapsontwikkeling

Neem contact op