PGM Open 2017 | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

PGM Open 2017

02-02-2017

Ieder jaar organiseren Twynstra Gudde, Jo Bos & Co en Organisatieregie* gezamenlijk het PGM Open, hét event over programmamanagement. De zesde editie zal plaatsvinden op 2 februari 2017. En jij kunt daarbij zijn!

Het PGM Open is ontstaan vanuit enthousiasme voor het vak en vanuit de overtuiging dat in de huidige complexe samenleving het belang en ‘gebruik’ van programma’s alleen maar zal toenemen. Het PGM Open is een dag vol ontmoetingen tussen vakmensen, waar verrijking van kennis en verdieping van inzichten plaatsvindt om zo de professionaliteit van programmamanagement steeds verder te verbeteren. We willen met elkaar de nieuwe tijdsgeest verkennen en bewegingen en trends onderzoeken. Daarbij doen we een groot beroep op ieders ervaringen en nieuwsgierigheid. Dit doen we in verrassende vormen, met verleidelijke inhoud en vernieuwende verbindingen. Elke editie is anders.

Leiderschap onder de loep

In 2017 staat het leiderschap van de programmamanager centraal. In aanloop naar het PGM Open interviewen we zo’n achttien programmamanagers die een breed palet aan programma’s managen om hun professionele blikken en persoonlijke verhalen te vangen. De centrale vraag aan hen is: ‘Wat maakt jou succesvol?’. Tijdens het event gaan we verder met hen en met elkaar in gesprek. Zo gaan we gezamenlijk op zoek naar lessen over het (persoonlijk) leiderschap van de programmamanager in een sterk veranderende wereld. In de komende periode richting het event kun je een deel van de uitkomsten van de interviews al lezen in onze nieuwsbrieven en op de website van het PGM Open.

Wie kun je dan zoal tegenkomen? Denk aan programmamanagers als Fons Meijer van Spoorzone Tilburg, Marieke Stam van de Taskforce Werkgelegenheid Den Haag, Frederik Jansen van Twente Safety & Security, Peter Coesmans van ASML en Caspar Hermans van de Taskforce Brabant Zeeland. De namen van de andere programmamanagers kun je vinden op de website, onder programma.

“Uiteindelijk gaat het toch om met je kloten op de bok, afgeschoten worden, succes hebben,
bewust worden, alternatieven zien en vallen en opstaan.”

Han Nichting

Keynote: Jeroen Smit!

Vol trots presenteren wij onze keynote spreker: Jeroen Smit. Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en 'De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro', twee absolute bestsellers. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek 'Nog lang en gelukkig'. Daarvoor interviewden hij en Laurentien van Oranje tien leiders van Shell, Unilever en andere organisaties. Hun dilemma's legden ze voor aan kinderen van elf jaar. Dat levert fascinerende inzichten op.
Op het PGM Open spreekt hij over leiderschap in de 21ste eeuw en wat dat vraagt van de programmamanager. Daarbij gaat hij in op alle nodige checks and balances, jouw persoonlijke kompas, het belang van diversiteit, luisteren, persoonlijke en professionele integriteit en wat het systeem van je vraagt.

Deelnemen? Wees welkom!

We beginnen op 2 februari om 12.00 uur en eindigen rond 18.00 uur. Het evenement vindt plaats op Landgoed De Horst in Driebergen. Een prachtige, rustieke, centrale plek en prima bereikbaar zowel openbaar vervoer als met eigen vervoer.
Wil je deelnemen? Dat kan! Je kunt hier inschrijven. Op de website vind je alle deelnametarieven en kortingsregelingen. Zorg dat je er op tijd bent, want het aantal plekken is beperkt. Volg de laatste ontwikkelingen rondom het PGM Open 2017 via de website. Hier kunt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief, zodat u niets hoeft te missen.

Op zoek naar rake vragen

Wij zijn op zoek naar 'rake vragen' die we in de interviews met de programmamanagers kunnen stellen. Wellicht heeft u zo'n vraag. Waarover zou u graag iets willen lezen in een portret over een programmamanager? Laat het ons weten via info@pgmopen.nl

 

Helmuth Stoop

Partner

Neem contact op