Geef kantoren weer een toekomst! - Werkdag bij Twynstra Gudde | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Geef kantoren weer een toekomst! - Werkdag bij Twynstra Gudde

20-09-2018
Twynstra Gudde Amersfoort

Ondanks een golf van kantoortransformaties en een aantrekkende vraag staat in Nederland nog steeds 5,7 miljoen m2 kantoorvastgoed leeg. Dat zijn 750 voetvelden. In die voorraad zitten honderden kantoren die nooit meer gevuld zullen worden en ook niet makkelijk te transformeren zijn naar wonen of andere functies. Ze staan niet op de goede plek, zijn in te slechte staat of bouwkundig niet flexibel genoeg. Langdurig leegstaande kantoren zorgen voor verloedering en onveiligheid. Bewoners zien liever een nieuwe toekomst voor dergelijke plekken, zodat zij er weer kunnen wonen, werken of spelen.

Maar die nieuwe toekomst komt er niet vanzelf. Wie heeft welke rol als het gaat om de echt taaie gevallen van kantorenleegstand? Welke belangen en obstakels spelen op de achtergrond van dergelijke locaties? Tijdens de werkdag bij TG bekijken we deze opgave vanuit gemeenteperspectief. Hoe komt u tot de juiste strategie om beweging te krijgen in locaties met langdurig leegstaande kantoren? Welke rol speelt u daarin als gemeente?

Werkdag bij Twynstra Gudde

Op 20 september 2018 organiseren wij van 12.00 tot 15.00 uur voor gemeenten een werkdag bij Twynstra Gudde, waarin we samen aan de slag gaan om deze transitie opgave voor u verder te brengen. U werkt deze dag samen met andere gemeentes, die met hetzelfde vraagstuk zitten. Experts van Twynstra Gudde en Imoss denken met u mee. Als u dit wenst, bieden we u deze dag ook de mogelijkheid om één op één begeleiding te krijgen van een adviseur van Twynstra Gudde. Deze werkdag vindt plaats op ons kantoor: Stationsplein 1 in Amersfoort.

Concrete vervolgstappen

Aan het einde van deze werkdag gaat u naar huis met een concrete next step, aanpak, oplossing, antwoord en/of handvatten voor deze transitie opgave, waarbij u geïnspireerd bent door collega’s uit andere gemeentes en onze experts. Dit levert u daarmee ook een nieuw netwerk op van blijvende waarde.

Meld u aan

Wilt u deze bijzondere werkdag bijwonen en actief gaan werken aan deze transitievraag? Meld u dan aan via dit inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Raatgever via ara@tg.nl of 06 - 82 95 07 07.

Arjan Raatgever

Adviseur

Neem contact op