Werken tijdens en na corona Effectief leiding geven op afstand

Door het werken op afstand, verandert je organisatie ingrijpend. Maar soms lijkt iets die verandering te dwarsbomen. Wij helpen je te sturen op onderliggende systeemdynamieken waardoor de verandering meer focus en snelheid krijgt.

Werken op afstand is in theorie goed mogelijk, op de ‘werkvloer’ draait het soms stroef. Iedereen maakt er het beste van, maar er is iets dat een echte vernieuwing in de weg staat. Herkenbaar? Grote kans dat er een onderstroom van ingesleten patronen is die de verandering blokkeert. Nieuwe regels en procedures bieden geen oplossing. Hoe krijg je de organisatie wel in beweging?

Systemisch leiderschap

In iedere organisatie speelt een onderstroom van overtuigingen, belangen en ingesleten patronen waarvan we ons nauwelijks bewust zijn. Toch bepalen deze dynamieken ons gedrag. En dat gedrag zit een veranderingsopgave vaak in de weg. Managers die op systeemdynamieken sturen krijgen veranderingen veel effectiever voor elkaar. We noemen dat ‘systemisch leiderschap’.

Een traject op maat

Wij helpen je met systemisch leiderschap. Met leidinggevenden in jouw organisatie gaan we op zoek naar systeemdynamieken. We brengen in beeld welke ingesleten patronen er zijn en op welk punt een verandering van die patronen het proces kan versnellen. We ontwerpen een traject op maat om hiermee in jouw organisatie aan de slag te gaan.

Een pragmatische aanpak

Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend te zijn. Soms gaat het om kleine stappen. Daarom kiezen we voor een pragmatische aanpak en helpen we de managers in jouw organisatie op de werkvloer. Door te adviseren en te coachen, vergroten we de effectiviteit van het leiderschap in jouw veranderende organisatie.

Wat ga je morgen anders doen? Herijken van je focus

Je hebt als leidinggevende de kans om met je team te ontdekken wat je hebt geleerd van de situatie die is ontstaan door het coronavirus. Niet weer over tot de orde van de dag, maar leren van hoe de organisatie zich heeft aangepast. Wat willen we juist behouden, wat is veranderd en hoe borgen we dat samen? Lees hoe je dit samen met je team kunt aanpakken.

Bewust beweging creëren met interventies

Cases

Cases

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.