Inspiratiebijeenkomst Een frisse start voor gemeenten

De gemeenteraadsverkiezingen en politieke onderhandelingen zijn voorbij, de coalitie- en/ of raadsakkoorden zijn opgesteld en de nieuwe colleges zijn geïnstalleerd. Kortom, de nieuwe bestuursperiode is nu écht aangebroken. Om ons heen staat de wereld niet stil en wordt er de komende periode veel gevraagd van gemeenten. Deze context en uitdagingen vragen om een Frisse Start! TwynstraGudde organiseert 30 september een inspiratiebijeenkomst over de nieuwe bestuursperiode die voor ons ligt.

De woningbouwopgave, opvang van vluchtelingen en de energietransitie zijn prangende ontwikkelingen die ook nog eens plaatsvinden in een steeds complexer bestuurlijk speelveld van diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Op vrijdagmiddag 30 september organiseren wij daarom een conferentie voor gemeenteraadsleden, griffiers en collegeleden die impact willen maken in de nieuwe bestuursperiode. We gaan in gesprek over:

  • De torenhoge ambities die veel gemeenten met een versplinterd college willen realiseren, in een context van groeiend wantrouwen richting de overheid.
  • De samenwerking tussen college en raad en wat er nodig is om elkaar en jezelf in positie te brengen.
  • De externe partijen waar gemeenten in rap tempo mee willen én moeten samenwerken om opgaven in de regio te realiseren.

Geerten walingDeze middag wordt ingeleid door Dr. Geerten Waling – auteur van Gemeente in de genen.

'In Nederland is de behoefte aan democratie heel sterk, maar in de praktijk kan die democratie wat steviger worden ingevuld – zeker lokaal.'
Dr. Geerten Waling

Meryem Kilic-Karaaslan – voormalig gemeentesecretaris in Blaricum en partner bij Interim Management van TwynstraGudde – begeleidt de middag. 

Wil jij in de komende bestuursperiode een bijdrage leveren aan de versterking van ons openbaar bestuur? Wil jij met collega’s in gesprek over vraagstukken die we tegenkomen? Of heb je wellicht ervaringen opgedaan die je wilt delen?

Laat dan hieronder gegevens achter en reserveer 30 september van 12.30 tot 17.00 in je agenda. We zien je graag bij The Social Impact Factory in Utrecht. Kosten van het event zijn €99,- p.p. ex BTW.

Uiteraard sluiten we de middag af met een babbeltje, drankje en iets lekkers erbij. 

 

 

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.