Omgevingsmanagement Een frisse kijk op samenwerken

Heb je met Strategisch Omgevingsmoment een solide samenwerking neergezet? Dan is het nu de kunst om ‘uit de sleur te blijven’.

Een samenwerking is nooit af. Zelfs niet als je met iedereen overeenstemming hebt bereikt. Hoe blijf je er met een frisse blik naar kijken? Want onwillekeurig heb je een bepaalde ‘bril’ op. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om te framen en zo structuur aan te brengen in de – vaak chaotische – wereld om zich heen. Als je een oplossing zoekt voor een probleem, kan een frame natuurlijk helpen. Je ziet iets, herkent het en gebruikt je ervaring om het op te lossen.

Maar een frame kan je ook in de weg zitten: bijvoorbeeld bij vastgelopen onderhandelingen of een patstelling tussen twee groeperingen. Met Design Thinking helpen onze adviseurs je ruimte te maken voor radicaal nieuwe manieren van kijken. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van reframing. Daarbij los je een probleem op door je af te vragen waar je de situatie mee kunt vergelijken. Zo kun je een ruimtelijk ordeningsvraagstuk zien als een potje Risk of landjepik. En dat brengt je misschien wel op het idee van meervoudig ruimtegebruik. Door zulke inzichten zie je ineens nieuwe mogelijke oplossingen.

Cases

Cases

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.