Coöperatie VGZ Veranderprogramma begeleiden voor grote verzekeraar

Onze adviseurs leidden de cultuurverandering van één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Hiervoor formuleerden wij samen met de opdrachtgever een veranderprogramma en implementeerden we een nieuwe organisatiestructuur en besturingsmodel, maar vooral een nieuwe manier van werken.

Zorgverzekeraar VGZ komt bij ons terecht om een cultuurveranderprogramma te ontwikkelen en in de praktijk werkend te krijgen. Want de grote veranderingen die gepaard gingen met een eerdere fusie leidden tot veel overlappingen op allerlei gebieden en een inefficiënte bedrijfsvoering. Een nieuwe manier van werken en nieuwe bedrijfswaarden waren nodig. VGZ vroeg onze adviseurs die nieuwe bedrijfswaarden te laten leven in de organisatie en bij de medewerkers. Na dit proces hebben wij de leidinggevenden ondersteund in hun nieuwe rol. En via hen hebben wij geholpen deze cultuuromslag in de praktijk werkend te krijgen.

Beter worden door spelsimulatie

Eerst werd de bestaande situatie na de fusie geanalyseerd. Er bleek een leerbehoefte te zijn op allerlei afdelingen. Per doelgroep (raad van bestuur, directie, afdelingsmanagers en teams) inventariseerden we de precieze leerbehoeften en uitdagingen. Deze aanpak vertaalden we door naar een passend ontwikkeltraject voor de leidinggevenden en de medewerkers. We ontwikkelden een spelsimulatie die iedereen speels bewust maakten van het belang van hun plek in de organisatie, de bedrijfsprocessen, KPI’s en bedrijfswaarden.

"Via een spelsimulatie werd iedereen bewust van het belang van hun plek in de organisatie"

Het cultuurveranderingsprogramma verbeterde de interne samenwerking in de organisatie en het klantencontact. Bovendien versterkte het programma de teams die nu gezamenlijk een leerzame ervaring rijker zijn.

Onze adviseurs hebben ervaring en expertise opgebouwd binnen dergelijk complexe organisatiestructuren en kunnen daarom evenwichtig en gegrond adviseren bij cultuurveranderingen. Wilt u verder praten over deze aanpak of advies op maat, neem dan contact op met onze adviseurs.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.