DNB Bezoekerscentrum De Nederlandsche Bank (Amsterdam)

Het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) biedt een boeiende presentatie voor iedereen die meer wil weten over economie, het werkterrein van DNB en wat dit betekent voor de bezoeker. Het DNB Bezoekerscentrum is, samen met kantoorwerkplekken voor onder andere de divisie ICT, gevestigd in een gerevitaliseerd gebouw aan de Sarphatistraat 1 in Amsterdam.

TwynstraGudde heeft in opdracht van DNB in 2011 tijdens de initiatief- en definitiefase van het project de aanbestedingsstrategie opgesteld, mede vorm gegeven aan het Programma van Eisen voor dit gebouw en de (Europese) aanbesteding van Projectmanager, Architect en Adviseurs begeleidt. Daarna zijn adviseurs van TwynstraGudde als kwaliteitsmanager betrokken gebleven, tot de ingebruikname van het gebouw in 2015.

Het doel van het project, realiseren van werkplekken passend binnen het huisvestingsbeleid van DNB in een marktconform, duurzaam, kantoorgebouw, samen met het realiseren van een vernieuwd bezoekerscentrum dat met een transparante uitstraling bijdraagt aan de zichtbaarheid van DNB naar het publiek. Is met dit gebouw gerealiseerd. Nu, enkele maanden na de ingebruikname, kan worden vastgesteld dat de bezoekersaantallen van het bezoekerscentrum sterk toegenomen zijn, en dat de werkplekomgeving aansluit bij de wensen van de Divisie ICT.

Dit projectsucces is mede te danken aan de gedegen voorbereiding, en daarna het vasthouden aan de uitkomsten daarvan. Dit is een belangrijke succesfactor voor het realiseren van het project, dat binnen de vooraf overeengekomen kaders in Tijd, Geld en Kwaliteit is gerealiseerd.

Het gebouw (ca 7.500 m2 bvo) omvat circa 170 werkplekken, ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken, en een bezoekerscentrum met ontvangstvoorzieningen op de onderste verdiepingen. De wijze van contracteren, UAV-GC, heeft in de bouwvoorbereiding- en realisatiefase bijgedragen aan het definiëren van en het consolideren van de scope van het project. De uitvoerende partijen hebben heldere budgettaire kaders meegekregen, deze kaders heeft ook DNB zichzelf opgelegd.

Bekijk een virtual reality tour
de-nederlandse-bank

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.