Wageningen UR en Eneco koppelen onderzoek en markt | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Wageningen UR en Eneco koppelen onderzoek en markt

Wageningen UR / Eneco

Wageningen UR en Eneco koppelen onderzoek en markt

Wageningen Universiteit (WUR) en energieleveraar Eneco sloegen de handen ineen. Samen met onze adviseurs werd ACRESS - Application Centre for Renewable Resources - opgericht. Dit is hét landelijke praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen waar technieken en toepassingen worden getest en onderzocht.

ACRESS wil in samenwerking met bedrijven, instanties, overheden en onderwijs duurzame energie op basis van zon, wind en biomassa ontwikkelen. Eneco is strategisch partner van ACRESS en wil participeren in het testen van windturbines. Daarnaast specialiseert Eneco zich steeds verder in duurzame energie, zoals zonne-energie en energie uit biomassa.

Innovatief energieproject opgestart

Guus van Leerdam begeleidde de samenwerking tussen WUR en Eneco. Hij trad op als alliantiemanager, verkende ambities, verwachtingen en belangen en legde deze vast in een samenwerkingsovereenkomst. Vervolgens werkte hij dit uit tot een meerjarig samenwerkingscontract, trad hij op als kwartiermaker van innovatieve energieprojecten en verzorgde hij een succesvolle subsidieaanvraag.

“Door onderzoek en praktijk optimaal te combineren hebben we een testlocatie voor duurzame energie neergezet.”

Guus van Leerdam, adviseur Energie

Koppeling markt en onderzoek

Onze werkwijze is gericht op vergroten van betrouwbaarheid en een versnelling van projecten en zorgt ervoor dat u daadwerkelijk iets kunt verdienen. Resultaat in dit geval was een samenwerking waar markt- en businesservaring van Eneco op een effectieve manier werd gekoppeld aan de kennis en onderzoekskracht van Wageningen UR. Inmiddels staat er een testlocatie voor het testen van windturbines, een onderzoekslocatie voor zonnepanelen en is er een project dat diverse biomassatechnieken (algenkweek, biovergisting, bio-ethanol) integreert.

Nu doen voor morgen

Zoekt u ook een samenwerkingspartner op energiegebied? Of wilt u uw samenwerking verdiepen? Wilt u nu doen wat belangrijk is voor morgen? Onze adviseurs ondersteunen u naar een tastbaar resultaat. Maak nu een afspraak of stel een vraag.

Markten & Sectoren

Energie

Expertises

Samenwerken

Guus van Leerdam

Senior adviseur

Neem contact op