Flinke organisatieverandering bij woningcorporatie | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Flinke organisatieverandering bij woningcorporatie

Woningcorporatie Mitros

Flinke organisatieverandering bij woningcorporatie

Een flinke organisatieverandering. Dat is waar woningcorporatie Mitros in Utrecht voor staat. Zij roepen de ondersteuning van Twynstra Gudde in. Désiré Paschedag is manager organisatiestaf en vertelt over deze opdracht.

Mitros wil zich opnieuw positioneren, maar daarnaast bestond de behoefte om intern de organisatie te vernieuwen om zo onze klanten beter te kunnen bedienen”, vervolgt Désiré Paschedag, “tegelijkertijd wisten we ook dat we alles zelf in de hand wilden houden. De woningcorporatie moest leidend blijven in dit veranderproces, dat stond en staat voorop. Er is zoveel kennis bij de medewerkers zelf.”

Bij de begeleiding van het Mitros-transitieteam werd ondersteuning gezocht bij Twynstra Gudde. “Juist omdat dit bureau het anders dan anders doet. Dat hadden we al eerder ervaren. Bij woningcorporaties wordt ‘blauw’ gedacht, ofwel, een verandering voer je stapje voor stapje keurig uit. Wij weten dat het niet zo werkt, het proces is veel grilliger. En de adviseurs van Twynstra Gudde snappen dat. Adviseur Wilfrid Opheij dacht kritisch mee en Saskia Ruisch werkte als projectmedewerker hard mee aan praktische zaken als presentaties, rapporten en andere documenten.”

“Er is zoveel kennis bij de medewerkers zelf. Samen met Twynstra Gudde hebben we dat ingezet om een grote cultuurverandering in te zetten”

Désiré Paschedag, manager organisatiestaf woningcorporatie Mitros

Het resultaat? “De medewerkers, zo’n tweederde, werden nu écht betrokken bij het veranderproces. Alles werd getoetst bij verschillende groepen als de OR, het management, medewerkers en de directie. Rollen werden duidelijk neergezet. De nieuwe structuur van Mitros werd zichtbaar”, besluit Paschedag haar verhaal.

Wilt u ook advies over cultuurveranderingen bij uw organisatie? Neem dan contact op met Ilta van der Mast

Markten & Sectoren

Woningcorporaties

Ilta van der Mast

Partner

Neem contact op