Blog | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blog

Op dit weblog publiceren adviseurs van Twynstra Gudde over hun vakgebied. Zij delen graag nieuwe inzichten, die ze na studie of ervaring in de dagelijkse praktijk hebben opgedaan. 

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises
Dorine Wesel

Inspiratie, zo maar voor het oprapen

22-05-2019
reageer
Dorine Wesel

Soms wordt een gewone doordeweekse dag een heel bijzondere dag. Dit overkwam mij vorige week tijdens een dienst in het hospice waar ik als zorgvrijwilliger werk. Dit hospice is een bijna-thuishuis waar terminale mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Kwaliteit van het leven dat nog rest staat daarbij voorop.

Leiderschapsontwikkeling
Douwe Hatenboer

Omgaan met conflicten in projecten

22-05-2019
reageer
Douwe Hatenboer

De gezondheidszorg kent een ware innovatie tsunami. Het implementeren van deze veranderingen is niet eenvoudig. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, nieuwe inzichten in werkprocessen of aanpassingen in de organisatiestructuur. Daarnaast pakken organisaties projecten vaak niet alleen op maar in samenwerking met andere zorginstellingen. Beginnen met deze projecten is al niet eenvoudig, maar dan?

Iris de Been

De huisvesting aanpassen op piekdagen in de bezetting? Dat kan!

22-05-2019
reageer
Iris de Been

Efficiënt, duurzaam, flexibel maar vooral ook prettig en ondersteunend voor het werk. Hiernaar streven de meeste organisaties die in de afgelopen jaren zijn overgegaan op flexibel werken waarbij medewerkers plekken met elkaar delen. Er wordt vaak activiteitgerelateerd gewerkt, waarbij er een plek kan worden gekozen die het beste past bij de activiteit van dat moment. Natuurlijk kan je ook het plekje kiezen dat je gewoon het fijnst vindt. Maar dan moet deze wél beschikbaar zijn…

Huisvesting en vastgoed Het Nieuwe Werken
Jeroen Schouten

Personeelstekort in de zorg: oplossing vraagt een netwerkstrategie

20-05-2019
reageer
Jeroen Schouten

Wat leert de commissie werken in de zorg ons? Over de personeelstekorten in de zorg is al meer dan voldoende geschreven. Het is een feit, een gegeven waar bestuurlijk, tactisch én operationeel dagelijks de consequenties van worden ervaren. Maar hoe lso je dit probleem nu op? Een panklare oplossing is er helaas niet. De overheid voert actief een publiekscampagne met ‘Ik zorg’ op het platform ontdekdezorg.nl. Daarnaast zijn er 24 regio’s actief met het de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten’, De RAAT’s.