Vijf handvatten voor veranderkundig vakmanschap | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Vijf handvatten voor veranderkundig vakmanschap

Veranderaar zijn kan voelen als op een fiets 40 km/u van een helling affietsen, ondertussen nadenken over de volgende hobbel waarvoor je gas terug moet nemen en rekening houdend met anderen die inhalen of eerder vertragen dan jij. Het kijken wat nodig is, maken van keuzes, in het moment zelf beslissen, vereist vakmanschap, talent, maar ook oefening, training en durf.

Als je op linkedin rondsurft zie je bij talloze namen de functie ‘verandermanager’, ‘verandercoach’ ‘programmamanager verandering 2.0’ staan. Het beroep twintig jaar geleden, nog exclusief en vernieuwend is nu gemeengoed geworden. Om je van de massa te onderscheiden gaat het steeds meer over de waarde die jij persoonlijk toevoegt en de bekwaamheid die jij in jouw vak ontwikkelt. Het vak van veranderaar eigen maken en verdiepen vraagt om steeds bijschaven, aanpassen, uitbreiden, vernieuwen en ontwikkelen van je expertise en onderzoeksvaardigheden.  

Wij vinden vijf kernprincipes essentieel voor het vakmanschap van de veranderaar:

  • Eigen aannames en opvattingen over veranderen kennen
  • Vanuit meerdere kanten naar je veranderuitdaging kijken
  • Durf complexiteit op te zoeken om het daarna weer eenvoudiger en concreet te kunnen maken
  • Verbind zien, weten, en gevoel om goed te kunnen interveniëren
  • Probeer uit! In de praktijk experimenteren en kleine stapjes uitproberen. 

Hoe kun je hieraan werken?

  1. Neem een mentor of coach kijk de kunst af bij een vakman in je omgeving
  2. Lees en verzamel kennis over modellen, manieren van kijken, voorbeelden van interventies, neem bijvoorbeeld een kijkje in ‘werken met leren veranderen’. 
  3. Volg onze masterclass; dompel je onder in kennis, ga aan de slag met je eigen vraagstuk, krijg feedback. Lees hier meer over de Masterclass Verandermanagement

Dorine Wesel, Hanna Boersema

Reageer