Veranderen met een lange adem | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Veranderen met een lange adem

We leven in een tijd die steeds sneller en vaak ook vluchtiger wordt. We praten vaak over: de tijd nemen, bewuste keuzes maken, geduld betrachten en kleine vorderingen waarderen. Maar de praktijk is grilliger: liever gisteren dan vandaag resultaten, duidelijkheid en zekerheid over effecten van ingeslagen wegen.

In ons vak noemen we dat modderen: je moet houden van modderen en een beetje de lol inzien van stappen zetten die niet altijd tot de kortste weg leiden. Daar dacht ik aan toen ik van het weekend weer een verhaal las over de veranderingen in de verpleeghuizen en ouderenzorg. Op veel plaatsen is de wens, bv via het project “van regels naar relaties” wel geland. De bedoeling is duidelijk: de bewoners en hun familie staan centraal en niet de procedures of aanpakken van het huis. Goed bedoeld gaan projectgroepen en kleine experimenten van start en oh wat is het lastig om in je aanpak die bedoeling consequent te vertalen: waarmaken wat je zegt ofwel practise what you preach!

Daarom hoor ik toch veel bureaucratie in het vertalen en effectueren van die mooie bedoeling. Het creëren van een veranderklimaat in de goede richting is best een klus. En daarom noemen wij veranderen een vak dat best wat aandacht en steun verdient voor al degenen die daar veel van hun tijd en energie in stoppen.

Met onze masterclasses en onze ervaringen staan wij al die veranderaars en ploeteraars bij met raad en daad. We coachen op verzoek en helpen veranderaars om zelf ook van tijd tot tijd afstand te nemen en te kijken of ze nog in lijn met de gewenste veranderingen bezig zijn. Verander de veranderaars !!!

Lees hier meer over deze opleiding

Dorine Wesel, Hanna Boersema

Reageer