Succesvolle ICT projecten bij de overheid | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Succesvolle ICT projecten bij de overheid

Het onderzoek van de Tijdelijke Commissie ICT-projecten (commissie Elias) naar de uitgaven binnen de overheid is afgerond. De commissie heeft een aantal debatten gehad met de Tweede Kamer en minister Blok van Wonen en Rijksdienst.

In het artikel Overheidsuitgaven in ICT-projecten: ‘Kansen en beperkingen zien van IT‘ ga ik verder op de discussie die is gevoerd.  

Het bedrag dat we uitgeven aan mislukte ICT-projecten is gênant als je kijkt naar tal van maatschappelijke vraagstukken waar fors op bezuinigd wordt en waar kritisch naar elke euro gekeken wordt. Goed dat hier nu een uitgebreid onderzoek is gedaan, maar jammer dat er door de Tweede Kamer weinig belangstelling voor was. Typerend was wat mij betreft het feit dat het debat een paar keer is uitgesteld en dat er in het debat het met name ging over de positionering van Bureau ICT-toetsing, terwijl er zoveel meer in de aanbevelingen stond. Verder leek het voor de pers leuk om de deskundigheid van de commissievoorzitter of de Kamervoorzitter ter discussie te stellen. We praten hier wel over het feit dat we voor 2 miljoen per uur geld uitgeven aan mislukte ICT-projecten. Ik vind dat niet uit te leggen.

Ik nodig u graag uit om met mij en anderen in discussie te gaan over de aanbevelingen vanuit de commissie Elias. Registreer u voor het evenement ’Succesvolle ICT projecten bij de overheid’ op 11 juni 2015.

Markten & Sectoren

Rijksoverheid

Expertises

ICT

Reageer