Slot- en startconferentie van de MagStad? Academie | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Slot- en startconferentie van de MagStad? Academie

Woensdag 22 april is in lab111 in Amsterdam de slot- en startconferentie van de MagStad? Academie, het leertraject participatie dat in oktober van start is gegaan in Stadsdeel West in Amsterdam. In deze Academie zijn 22 ambtenaren, samen met burgers en ondernemers, aan de slag met zes projecten om deze gedurende acht maanden zo ver mogelijk te brengen. Dat doen zij onder begeleiding van Twynstra Gudde.

Samen met social designer Tabo Goudswaard ontwikkelde Twynstra Gudde eerder MagStad? waarin we de ruimte onderzoeken die burgers en professionals ervaren om initiatief te nemen en nieuwe relaties aan te gaan. Met de MagStad? Academie nam Stadsdeel West samen met Twynstra Gudde (en uiteraard met de deelnemers en projectleiders) de volgende stap. 

De toekomst in

De bijeenkomst van vandaag is het slot van het leertraject en tegelijkertijd een uitnodiging aan alle aanwezigen om mee te doen aan een nieuwe start en verder te leren en te ontdekken. We nemen onze gasten mee de toekomst in. Opeens zijn we een of twee eeuwen verder. We presenteren ‘een oudheidkundige tentoonstelling met vondsten uit de vroege participatiesamenleving’. Kunstenaar Jan Dirk van der Burg heeft als een soort archeoloog en antropoloog allerlei feiten en objecten verzameld uit de vroege participatiesamenleving (begin 21e eeuw), vooral uit Amsterdam-West. Er zijn vondsten te vinden die veel vertellen over die spannende tijd en in een film is meer te zien over de deelnemers aan en projecten van het leertraject.

Participatiesamenleving

De bezoekers kunnen ongeveer een uur dwalen in de expositie en daarna gaan we vooral veel aan de slag. De participatiesamenleving was aan het begin van de 21ste eeuw namelijk nog erg onaf. We maken bijvoorbeeld een woordenboek met ‘tussentaal’ voor de samenwerking in de netwerksamenleving, bedenken met alle deelnemers samen een nieuwe manier om de kwaliteit te meten van participatietrajecten (het stellen van SMART-doelen uit het eind van de 20e eeuw werkt niet langer) en maken de ambtenareneed participatieproof. Samen ontdekken we de nieuwe rollen van overheid, burgers en ondernemers zoals dat ooit in de vroege participatiemaatschappij ook gebeurde.

Meer weten over MagStad? of de MagStad? Academie

We zijn trots op deze bijzondere coproductie van Stadsdeel West en Twynstra Gudde. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt naar MagStad? of de MagStad? Academie, dan vertellen we u er graag meer over. U kunt hiervoor contact opnemen met Jeroen den Uyl of Jaap Warmenhoven.

Markten & Sectoren

Gemeenten

Reageer