Risicomanager project Centrale Security Schiphol | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Risicomanager project Centrale Security Schiphol

Eind 2012 is op Schiphol het project gestart waarbij de huidige securitycontroles bij de gates in het niet-Schengen gebied verdwijnen en plaatsmaken voor centrale securityfilters. Schiphol krijgt hierdoor overal op de luchthaven centrale securityfilters, zowel in alle drie de vertrekhallen als twee stuks voor de transferpassagiers. Dit is nodig om het reis- en verblijfcomfort voor passagiers en de efficiency te vergroten en ook in de toekomst operationeel te kunnen blijven voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

Vanuit Twynstra Gudde ben ik als risicomanager actief binnen het project Centrale Security op Schiphol. Ik ondersteun het projectteam met het beheren en beheersen van de risico`s, beheer het Risk Register en maak de Risk Management Strategy voor het project. Daarnaast organiseer en faciliteer ik als risicomanager de risicosessies en bereid de meetings met de Projectboard voor.

De risicomanager daagt de projectmanager voortdurend uit om alert te zijn op nieuwe, veranderde en verdwenen risico`s en komt met suggesties voor procesverbeteringen. Naast het stellen van kritische vragen is de risicomanager tevens verantwoordelijk voor de rapportage over risico`s, het proactief signaleren van kansen en bedreigingen voor het project en het creëren van risicobewustzijn binnen het project.

Markten & Sectoren

Mobiliteit en infrastructuur

Expertises

Risicomanagement

Reageer