Projectmanagement actuele reisinformatie provincie Zuid-Holland | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Projectmanagement actuele reisinformatie provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland plaatst in haar drie concessiegebieden bij 1.600 bushaltes een Dynamisch Reiziger Informatie Systeem (DRIS): digitale displays met daarop de actuele reisinformatie.Twynstra Gudde verzorgt vanaf september 2008 het projectmanagement van deze grote operatie. Daarnaast adviseren we bij het meten van de informatiekwaliteit.

Techniek en samenwerking essentieel
De uitdaging binnen dit project is niet alleen de schaalgrootte van de uitrol, maar ook het technisch innovatieve karakter en het grote aantal partijen dat een bijdrage moet leveren. Om actuele reisinformatie ‘te maken’ en aan reizigers te kunnen tonen is, naast de technische aspecten, het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen vervoerders en technische dienstverleners noodzakelijk.

Astrid de Wit, opdrachtgever vanuit de provincie Zuid-Holland: "De provincie Zuid-Holland investeert in informatievoorziening voor reizigers in het Openbaar Vervoer. Dat ziet er aan de buitenkant mooi en sober uit. Het is echter en complex project met veel partijen en techniek. Veel tijd en energie steken we in het zorgen voor goede samenwerking."

Aanpak en borging kwaliteit
Een unieke opdracht vraagt om een unieke aanpak. De standaard Twynstra Gudde-aanpak wordt als basis gebruikt, maar toegesneden op de specifieke situatie bij de provincie Zuid-Holland. Bij het projectmanagement van deze opdracht gaat praktisch uitvoering hand in hand met een systematische en planmatige manier van werken om deze “militaire operatie” op het snijvlak van ICT en infrastructuur tot een goed einde te brengen. Ook adviseren wij over de manier van het meten van de kwaliteit van de reisinformatie.

Basis voor doorontwikkeling
Na de uitrol van de displays, zal de provincie samen met de vervoerders en leveranciers extra functies toevoegen om de reiziger steeds beter te informeren tijdens de reis en op deze manier het openbaar vervoer in de provincie nog aantrekkelijker te maken.

Periode: september 2008 tot heden

Reageer