Nalatenschap bouwen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Nalatenschap bouwen

Hoe kunnen sportorganisaties en overheden verder professionaliseren en beter samenwerken?

“Sport spreekt tot de verbeelding. Iedereen knokt voor de beste prestatie. De flinterdunne lijn tussen winnen en verliezen is de tragiek van sport. De winnaar mag zijn verhaal vertellen. De nummer twee, wiens verhaal en prestatie minstens zo indrukwekkend zijn, komt niet meer aan bod.

Samenwerken in de sport
Huisvesting is mijn vakgebied, en dan vooral bezien vanuit de mensen die er gebruik van maken. Daar doen we het voor. De nalatenschap van ruimtelijke ordening zie ik als mijn persoonlijke missie. Niet alleen bouwen voor dat ene evenement, maar je afvragen wat je wilt nalaten voor de sport. Daarvoor moet je verder en breder kijken. Hoe beter sport georganiseerd is, hoe beter de behoefte zichtbaar wordt. En dan kun je het ruimtelijk ook optimaal organiseren. Samenwerken is heel belangrijk. Je kunt één groot zwembad bouwen, maar als de behoefte localer en beperkter is dan dat éne grote evenement, kun je beter twee zwembaden bouwen op voor de bevolking betere locaties. Dan worden de wensen en behoeften van de gebruikers optimaal vervuld. Plannen kunnen nog zo mooi zijn; als ze niet tegemoet komen aan de behoefte van vandaag en morgen, hebben plannen weinig betekenis.

De kracht van Twynstra Gudde zit ‘m in de mensen. Het zijn immers mensen die met elkaar voor sport een nalatenschap ontwerpen en bouwen die er over 25 jaar nog steeds toe doet.”

Reageer