Blog | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blog

Op dit weblog publiceren adviseurs van Twynstra Gudde over hun vakgebied. Zij delen graag nieuwe inzichten, die ze na studie of ervaring in de dagelijkse praktijk hebben opgedaan. 

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises
Rudy Kor

Het boek van J. Boonstra is een degelijk boek met aanknopingspunten waar de veranderaar mee aan de slag kan

31-07-2018
reageer
Rudy Kor

In het boek 'Veranderen als samenspel' heeft Jaap Boonstra zijn ervaringen met veranderen in 250 pagina’s vastgelegd. Het boek is bedoeld voor leidinggevenden, studenten en adviseurs. Om zijn ideeën te ordenen gebruikt hij een handzaam model, waarbij het begrip ‘spel’ centraal staat. Een mooie vondst, want uiteindelijk is het leven in organisaties (van speeltuinvereniging tot multinational) niet meer dan een spel met eigen regels. Het spelmodel voor veranderen bevat zeven plus twee ‘bouwstenen’; volgens de verzamelingenleer kan een mens dat nog onthouden.

Rogier van Es

Generatie Z komt eraan!

25-07-2018
reageer
Rogier van Es

Beïnvloedt uw huisvesting the war for talent? Vandaag de dag hebben bedrijven merkbaar moeite om jonge getalenteerde medewerkers aan zich te binden. Nu de arbeidsmarkt aantrekt neemt de concurrentie tussen bedrijven aanzienlijk toe. Vanwege de vergrijzing dreigt zelfs een schaarste te ontstaan aan nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Wellicht schuilt in uw huisvesting wel dé oplossing?

Huisvesting en vastgoed Facility management Het Nieuwe Werken Verandermanagement Organisatieontwikkeling
Helmuth Stoop

“De kunst is om mezelf scherp te houden”

24-07-2018
reageer
Helmuth Stoop

Als programmadirecteur Beter& Meer heeft Jeroen Fukken al enige jaren de opdracht ervoor te zorgen dat NS en ProRail door betere samenwerking tot betere prestaties komen voor de reizigers. Daarbij is hij altijd op zoek naar het momentum: “Ik probeer het moment te creëren om samen door de hoepel te springen.”

Leiderschapsontwikkeling Programmamanagement
Rudy Kor

8 lessen over projectmanagement naar aanleiding van de aanleg van de NZL.

24-07-2018
reageer
Rudy Kor

De Noord-Zuidlijn op 21 juli 2018 feestelijk in gebruik genomen. De aanleg is enerzijds een staaltje hoogwaardige tunnel techniek en anderzijds heeft de stad Amsterdam er lang hinder van ondervonden. Het beoogde resultaat is er, een 'buis' (soms twee buizen) over 10 kilometer door een stad met acht stations, maar wel later en duurder.