Introductie digitaal leiderschap | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Introductie digitaal leiderschap

Organisaties worden steeds meer digitaal en dat heeft forse gevolgen. Mensen regelen hun bankzaken digitaal en administratieve bulk arbeid bij banken verdwijnt. Een afspraak maken bij een polikliniek kan tegenwoordig veelal via de website van het ziekenhuis.

De contouren van digitale organisaties tekenen zich langzaam af. Zeker is dat traditionele organisatiestructuren uit de militaire traditie meer en meer worden verlaten dankzij technologische mogelijkheden. Informatie is altijd en overal voor handen. 

 Met een DigiD kun je in een paar minuten belangrijke informatie van verschillende organisaties ophalen. Organisaties worden digitaal aan elkaar geknoopt alsof het één organisatie is. Het is mogelijk om direct contact te hebben met een aantal klanten via sociale media, e-mail en websites. Dankzij ICT -mogelijkheden als Big Data kennen we de klant bijna persoonlijk. De trend is om medewerkers te belonen op resultaat en niet meer op inspanning. Geen baas meer die klokt of je om negen uur aanwezig bent, we hoeven niet meer per se naar kantoor, maar kunnen overal en altijd werken.

Kortom, digitale organisaties:

… opereren in een netwerk
… zijn nauw verbonden met hun verschillende stakeholders
… geven ruimte aan decentraal ondernemerschap.

Je zult maar leiding moeten geven aan een dergelijke organisatie! We willen met u een aantal zaken verkennen rondom de begrippen ‘digitaal’ en ‘leiderschap’.

Meer weten, lees verder op onze blog over digitaal leiderschap: http://www.tgblog.nl/digitaalleiderschap/?p=33

Reageer