Het wapen moet zichtbaar blijven | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Het wapen moet zichtbaar blijven

In het boek ‘Tweebenig samen werken’ gebruiken we de term tweebenigheid zo vaak, dat je bijna zou vergeten dat het een voetbalterm is. Wat gebeurt er als je een voetbaltrainer vraagt naar zijn visie op tweebenigheid? Dan geeft hij antwoorden die heel inspirerend kunnen zijn voor mensen die werken op grensvlakken. Redacteur Annelies Roon (www.schrijverij.nl) interviewde Percy van Lierop, coördinator Ajax Onderbouw/Skillstrainer Ajax jeugdopleiding.

Percy: “Het grote voordeel van tweebenigheid is dat je je speelveld ermee verruimt. Als je naar links én naar rechts weg kunt draaien, heb je meer opties. Onder maximale druk kan je misschien niet altijd je sterke kant inzetten. Daarom zeggen wij hier: het mindere been moet een acceptabel niveau hebben. Dat is je basis, je fundament.

Alleen wanneer je je linker- of rechtervoet als wapen hebt, dat wil zeggen, wanneer je echt buitengewoon goed bent met een bepaald been, dan moet je uitkijken dat je niet te veel de focus legt op het perfectioneren van tweebenigheid. Want uiteindelijk wil je toch liever éen gouden been dan twee zilveren.

Klik hier om het hele interview met Percy van Lierop te lezen.

Wilt u meer boeiende verhalen over tweebenigheid lezen? Bestel dan het boek ‘Tweebenig samen werken’ via de website van Vakmedianet.

Reageer