Het Groninger Forum aardbevingsbestendig | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Het Groninger Forum aardbevingsbestendig

De gemeente Groningen en NAM hebben een definitief akkoord gesloten over het aardbevingsbestendig afbouwen van het Groninger Forum. Om het gebouw aardbevingsbestendig te maken is besloten om de hoofddraagconstructie van het gebouw te versterken.

Sinds half februari 2015 was daarvoor de bouw van het Groninger Forum gepauzeerd. Tijdens de bouwpauze is hard gewerkt aan de technische oplossingen om het gebouw te kunnen laten voldoen aan de meest actuele richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen.

Naast de het technische aspect, zijn tevens de financiële, juridische, bestuurlijke en organisatorische uitgangspunten van het aangepaste project ontwikkeld en in samenhang met elkaar gebracht. Sinds augustus 2015 zijn de technische voorbereidingen van de realisatie van het aangepaste ontwerp weer gestart. Vanuit het projectmanagement verwerken wij de uitgangspunten met de bouwpartners tot de nieuwe kaders van het project.

Benieuwd naar wat hier het resultaat van is? Zie onderstaande uitzending van het programma achter de rooilijn, van OOG TV.
Link video: http://youtu.be/79bFiLjBbpQ .

Markten & Sectoren

Huisvesting en vastgoed, Gemeenten

Reageer