Herontwikkeling Stationsplein tot One Planet | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Herontwikkeling Stationsplein tot One Planet

One Planet wil het oude leegstaande gebouw aan het Stationsplein in Amersfoort omtoveren tot de mooiste, duurzaamste en meest inspirerende werkplek van Nederland. Om deze hoge duurzaamheidsambitie waar te maken heeft One Planet ons gevraagd haar te ondersteunen via een coachende rol bij het inrichten en organiseren van het project.

Het doel is vanaf oktober 2014 huisvesting te bieden aan een bruisende en gevarieerde gemeenschap van bedrijven, mkb'ers en zzp’ers die werken aan innovatie en People-Planet-Profit projecten. Ook de nieuwsgierige voorbijganger mag binnen stappen voor een fair trade koffie, biologische salade van de streekmarkt, informatie over duurzaamheid en sociale ondernemerschap.

Toonaangevende architectuur
Via toonaangevende architectuur, groeiende groene gevels en een energiedak bovenop het gebouw, moet de 'Business Garden' van Amersfoort dé blikvanger van het Stationsplein worden. En een visitekaartje voor de gemeente Amersfoort. Door toepassing van de zogeheten WWF 10 principes van One Planet Living - inclusief vele technieken en het verantwoorde gedrag van de gebruikers - wil One Planet laten zien dat oud afgedankt vastgoed toch een nieuw leven kan krijgen. Dat conform de hoogste normen van duurzaamheid, en een verantwoord rendement voor beleggers en een marktconforme tarief voor huurders. Het uiteindelijke doel van One Planet is een groenmaximalisatie tegen een verantwoord rendement en niet zozeer winstmaximalisatie.

Onze rollen
De rollen van onze adviseurs in dit uitdagende project zijn:
- projectcoach (organiseren van duurzaamheid)
- adviseur duurzaamheid
- expert in vastgoed realisatie en exploitatie.

Paul Heistein, oprichter en directeur One Planet:
"Twynstra Gudde helpt ons en onze partners bij onze ambitie de mooiste, duurzaamste en meest inspirerende werkplek van Nederland te realiseren."

Reageer