Fons Meijer: Voor urgent en complex kun je me wakker maken | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Fons Meijer: Voor urgent en complex kun je me wakker maken

Vanuit ons praktijkonderzoek hebben we de persoonlijke verhalen van een aantal programmamanagers opgetekend. Rake en ware verhalen die een kijkje geven in het leven en de ziel van de programmamanager. En in de kenmerken van succesvolle programmamanagers. In deze reeks dit keer aandacht voor Fons Meijer. Hij werkt zo’n twintig jaar als programmamanager, de laatste jaren vooral voor complexe ruimtelijk-fysieke programma’s, zoals Rotterdam Central District en de Spoorzone in Tilburg. Op dit moment is hij programmamanager Rijksinfra bij de gemeente Vught en is hij adviseur Spoorzone Rijen en Maastricht Stad en Spoor.

Kenmerk: urgentie

Wat Meijer persoonlijk drijft, is het zoeken naar de doelgerichte samenhang tussen projecten en daarmee iets moois creëren. “Die samenhang maakt de urgentie, anders dan wanneer je het per ‘ding’ oppakt, per los project. De overview houden tussen alle verschillende werelden, daar hou ik van. Voor urgent en complex kun je me wakker maken.”

Kenmerk: ruimte geven en nemen

Betrokkenheid bij het programma en er tegelijk boven blijven voor die totaalaanpak, je hebt het allebei keihard nodig als programmamanager. Maar toch verhouden ze zich niet altijd lekker tot elkaar. “Dat is een valkuil van mij. Bij een aantal aspecten had ik de neiging er te diep in te duiken, ze me toe te eigenen. Vervolgens werd het te veel ‘van mij’ en bleef iedereen er helemaal van af. Dan zak je in de prut, daar kom je niet meer bovenuit. Dat is de keerzijde van die betrokkenheid, dan word ik te veel de opper-programmamanager.”

Kenmerk: bestuurlijke sensitiviteit

“In Tilburg trok ik heel nauw op met de bestuurder. Dan is het wel heel belangrijk om de rollen goed gescheiden te houden, zodat de bestuurlijk opdrachtgever niet op de stoel van de programmadirecteur terecht komt. Die bestuurlijke sensitiviteit ontwikkel je door ervaring. Ik ben zelf ook door schade en schande wijzer geworden.”

Kenmerk: openheid

Mensen blijven voor Meijer het belangrijkst. “Het gaat er vooral om wat iemand als persoon meebrengt, niet per se welke methode of instrumenten hij of zij gebruikt. Daar moet ik iemand een tijdje voor aan de slag zien. Of iemand zijn processen goed invult, check ik wel als ik een keer binnenloop. Maar elkaar goed en open informeren is essentieel. Voor mij is een meetbare kwaliteit of iemand zich meldt als er iets is, daar gevoel voor heeft. Dat geeft vertrouwen. Als ik hoor ‘ik ben ermee bezig’, dan voel ik nattigheid.”

Lees hier het hele interview met Fons Meijer

Dit interview maakt deel uit van een reeks portretten over programmamanagers en hun leiderschap. Deze verhalen werden eerder gepubliceerd als opmaat naar PGM Open 2017; hét event over programmamanagement in Nederland. Dit materiaal wordt verwerkt in een boek over het leiderschap van de programmamanager. Dit boek wordt geschreven door Helmuth Stoop (Twynstra Gudde), Björn Prevaas (Good Work Company) en Jo Bos (Jo Bos & Co.) 

Lees hier meer blogs uit deze reeks

Reageer