“De kunst is om mezelf scherp te houden” | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

“De kunst is om mezelf scherp te houden”

Als programmadirecteur Beter& Meer heeft Jeroen Fukken al enige jaren de opdracht ervoor te zorgen dat NS en ProRail door betere samenwerking tot betere prestaties komen voor de reizigers. Daarbij is hij altijd op zoek naar het momentum: “Ik probeer het moment te creëren om samen door de hoepel te springen.”

Kenmerk: teamspeler

“Wanneer je aan zo’n opdracht begint, moet je natuurlijk eerst beseffen wat de opgave is. Omdat ik min of meer zelf de opdrachtgever uit Den Haag was, vanuit mijn tijd op het ministerie, dacht ik dat ik de opgave wel snapte. Maar het bleek toch anders. Een stuk weerbarstiger. Een goed team met de juiste mensen is dan heel belangrijk. Je moet samen vooruit willen. Net als de mensen vanuit de lijnorganisaties, want daar moet het echte werk gebeuren. Zelf heb ik ook mensen nodig die me kunnen aanzetten en inspireren. Ik haal daar vaak ingrediënten uit waardoor ik het programma met enthousiasme weer verder kan brengen.” 

Kenmerk: verbinden

Jeroen omschrijft zichzelf als een verbinder: pp het juiste moment de verbinding leggen en de dingen aan elkaar knopen. “Bij het ministerie had ik ‘ouderwetse’ macht: had je met mij een afspraak, dan had je met Den Haag een afspraak. Hier heb ik die macht niet, maar wel iets veel krachtigers: een mooie positie in de samenwerking en de prestatieverbetering. Het doel is het smeden van een collectief, op operationeel en directieniveau. Zij moeten het met elkaar willen doen. Een verandering van bovenaf opleggen, werkt hier onvoldoende door. Ook omdat dingen soms een beetje vastgeroest zijn. Als je dan te hard van bovenaf duwt, maak je eerder iets kapot. Daar is niemand bij gebaat. Het is belangrijk dat we iedereen weten mee te nemen.”

Kenmerk: mannelijk en vrouwelijk

“Ik heb in mijn team een aantal mannen die heel resultaatgericht zijn. Die kan ik goed inzetten zodra duidelijk is wat we willen bereiken. Maar in het daaraan voorafgaande proces van verbinden heb je vooral vrouwen nodig die niet monomaan op het doel afgaan. Die gevoel hebben bij mensen, processen en bij de organisaties. En die weten wat nodig is om echt commitment te krijgen. Ik ken overigens ook mannen die daar heel goed in zijn, hoor. Ik zit zelf meer op het totaalplaatje, op de juiste timing voor het zetten van de volgende stap en wie ik daar dan het beste op kan inzetten. Dat gaat overigens wel voor een groot deel op intuïtie, toch dat vrouwelijke.”

Kenmerk: samen door de hoepel

In de omgeving waarin Fukken werkt, komen altijd wel incidenten voor en soms zelfs een crisis. “Daar kun je maar beter je voordeel mee doen en ze aangrijpen om daar te komen waar je wilt zijn: ‘Never waste a good crisis’. Voor mij geldt altijd dat de context bepaalt welke aanpak nodig is. Maar als ik iets van ‘mijn aanpak’ zou moeten zeggen dan is het toch: probeer het moment te creëren om samen door de hoepel te springen.” 

Kenmerk: scherp blijven

“Ik wil dingen echt beter maken, geen Fata Morgana, maar concrete resultaten. Als dingen niet goed gaan, kan ik me wel opwinden. Het hoeft bij mij echt niet allemaal perfect, maar ik moet niet merken dat er gemakzucht speelt of dat er niet wordt nagedacht. En waar ik me echt aan irriteer is ‘ja’ zeggen en ‘nee’ doen. Aan de andere kant: als ik me niet meer opwind, wordt het pas echt tijd om me zorgen te maken. Dat gebeurt als ik me ga vervelen. De kunst is om mezelf scherp te houden.”  

Lees hier het hele interview met Jeroen Fukken 

Dit interview maakt deel uit van een reeks portretten over programmamanagers en hun leiderschap. Deze verhalen werden eerder gepubliceerd als opmaat naar PGM Open 2017; hét event over programmamanagement in Nederland. Dit materiaal wordt verwerkt in een boek over het leiderschap van de programmamanager. Dit boek wordt geschreven door Helmuth Stoop (Twynstra Gudde), Björn Prevaas (Good Work Company) en Jo Bos (Jo Bos & Co.) 

Lees hier meer blogs uit deze reeks

Reageer