Case A9 Gaasperdammerweg opgenomen in internationaal praktijkboek over Design Thinking | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Case A9 Gaasperdammerweg opgenomen in internationaal praktijkboek over Design Thinking

Onze samenleving wordt iedere dag complexer, dynamischer en meer genetwerkt. Publieke organisaties en bedrijven ervaren aan den lijve dat maatschappelijke vraagstukken niet meer opgelost kunnen worden op de manier zoals we gewend zijn dat te doen. Wat we nodig hebben zijn nieuwe benaderingswijzen voor deze vraagstukken. Design Thinking draagt die belofte van een andere aanpak in zich – sterker: het praktijkboek Designing For The Common Good illustreert hoe de belofte wordt inlost.

Designing For the Common Good bevat achtergronden bij de methodologie en een twintigtal cases van over de hele wereld, waarbij een designaanpak heeft geleid tot maatschappelijke impact. De cases zijn voorzien van reflectie, ‘lessons learned’ en tips voor de lezer.

Eén van de opgenomen cases is het door Is Ook geïnitieerde project A9 Gaasperdammerweg – van Bouwput tot Buurbouw. Hier kunt u in ons portfolio meer lezen over deze case en onze aanpak. Het boek Designing For the Common Good is hier te bestellen.

Meer weten over design thinking of het zelf ervaren? Neem contact op met mij, André Schaminée asn@tg.nl, 06-14687492.

Reageer