Samenwerken Blijven leren van nieuwe ontwikkelingen

In onze snel veranderende en complexe wereld moeten we openstaan voor nieuwe initiatieven en andere vormen van samenwerken. Hoe pak je dat aan?

Traditionele samenwerkingsvormen staan onder druk. Burgers nemen lokaal steeds vaker initiatieven om bijvoorbeeld energie op te wekken of thuiszorg te organiseren.  De overheid wil én moet meer met participatie [link toevoegen naar die pagina?]. En consumenten worden mondiger en laten samen - onder andere via social media - van zich horen.

Initiatieven voor samenwerking komen tegenwoordig van verschillende kanten. Als je werkt bij een (overheids)organisaties betekent dit dat je goed moeten nadenken over de rol die je in een samenwerking wilt spelen. Want burgers zijn geen leken meer, bedrijven zijn niet meer ‘alleen commercieel’ en overheden zijn niet meer de enige organisaties die weten wat goed voor ons is. De rollen verschuiven en de grenzen tussen markt, overheid en gemeenschap vervagen. Hoe ga je daarmee om?  En wat is precies jouw rol in een samenwerking? Wij helpen je om hier inzicht in te krijgen en op basis daarvan een strategie te ontwikkelen.

In het boek Tweebenig Samenwerken vind je een uitgebreide verzameling nieuw gedachtegoed waar je uit kunt putten. 

Over de grenzen heen kijken

Juist nu zijn vormen van samenwerking nodig waarmee je over de grenzen van je eigen organisatie heen kijkt. Als partijen en personen van elkaar verschillen, kennen of kunnen ze iets wat de ander niet kent of kan. Dat levert iets extra’s op. Tegelijkertijd komen uit de verschillen botsingen en spanningen voor. Voor je gevoel kun je in een spagaat terechtkomen: met één been in je eigen organisatie, met één been erbuiten.

Benieuwd wat jouw score is op de 10 succesfactoren voor een vitale samenwerking? Lees meer over de samenwerkingsscan

Maar is die spagaat wel nodig? Wij denken dat het bij succesvol samenwerken niet gaat om het oplossen van spanningen. Belangrijk is hoe je ermee om gaat. Het is én-én. De verschillende werelden kunnen elkaar juist versterken. Dit noemen wij ‘tweebenig’ samenwerken.

Wij zijn dé partij die de verschillende werelden met elkaar verbindt. Met trainingen, opleidingen, gespreksleiding en teamsessies, waarin samenwerken centraal staat. Zo blijf je bij en kun je steeds weer nieuwe impulsen aan een samenwerking geven.

Cases

Cases

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.