Assetmanagement Beter organiseren

Wat doe je met gebruikers en omgevingspartijen die eisen stellen aan je assetmanagement? En hoe beslis je of er maatregelen nodig zijn? Met een goede contextanalyse weet je waar je aan toe bent.

 

Omgevingspartijen willen dat de infrastructuur hun stad goed bereikbaar maakt. Gebruikers willen dat hun corporatie op tijd hun woning onderhoudt. En bezoekers stellen eisen aan de kwaliteit en sfeer van een ziekenhuis of een bibliotheek. Veel mensen ‘vinden iets’ van het beheer en onderhoud van je assets. Maar… wat doe je daarmee? Omgevingsmanagement helpt om de verschillende belangen inzichtelijk te krijgen. Zo onderbouw je de uitvoering van je beleid beter en maak je het effectiever. Daarnaast versterk je het draagvlak.

Wat je van ons krijgt:

  • Contextanalyse: welke eisen stellen externe partijen aan beheer en onderhoud.
  • Strategisch plan: welke maatregelen zijn nodig om de doelen te halen.

Werken aan meer draagvlak met een strategisch plan

We helpen ook bij het opstellen van een strategisch plan en de in te zetten communicatie. Omgevingspartijen krijgen een terugkoppeling van wat er met hun input gebeurt. In de loop van het traject zoom je steeds scherper in op de effecten en risico’s van maatregelen voor de omgeving. Per maatregel krijg je een verantwoording in een omgevingsmanagementplan en een communicatieplan. Zo werk je intern en extern aan een steeds sterker draagvlak.

Samenwerking met andere beheerders

In jouw omgeving zijn meer beheerders van assets. Samenwerken ligt voor de hand. Maar hoe organiseer je dit? En wat komt er - inhoudelijk en organisatorisch - bij kijken? Met omgevingsmanagement breng je de mogelijkheden in beeld: op basis van een verkenning helpen wij je samenwerkingsafspraken concreet te maken, gezamenlijke doelen te stellen en processen en teams te integreren. Van verkenning tot en met implementatie: met onze ruime ervaring kunnen wij de samenwerking volledig voor je organiseren. Zo benut je beter je kansen.

Door vanuit strategische doelstellingen te werken aan Assetmanagement, is een integrale afweging mogelijk. Wij hebben een Whitepaper geschreven over onze aanpak.
Download Whitepaper

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.