Bepaal samen met Marloes de servicestrategie voor de Amsterdam ArenA | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Bepaal samen met Marloes de servicestrategie voor de Amsterdam ArenA

De Amsterdam ArenA is een wereld op zich. Hét voetbalstadion van Nederland en een multifunctionele evenementenlocatie, maar ook een verzamelgebouw met zo’n twintig vaste huurders: Ajax, de supportersvereniging, diverse cateraars en tientallen bedrijven met een skybox in het stadion. Hen biedt de ArenA hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving.

Een kijkje in de keuken van het meest bijzondere bedrijf van Nederland

“Willen jullie onze dienstenportfolio onder de loep nemen?” vroeg men ons, vertelt Marloes Rodenburg. “Welke services leveren we nu eigenlijk en is dat voldoende of niet? Welke kosten maken we en zijn onze tarieven transparant en marktconform? De Amsterdam ArenA is een hele dynamische omgeving. Iedere huurder heeft eigen wensen en het klant-is-koning-gevoel staat altijd voorop. Dat maakt deze opdracht voor mij een uitdaging. Het is super om bij zo’n bedrijf een kijkje in de keuken te krijgen!” De ArenA heeft een heldere bedrijfsstrategie en de services moeten daarbij aansluiten. Dat wil zeggen: duurzaam en van de hoogste kwaliteit.

De ArenA heeft een gouden Green Key-certificaat: het hoogst haalbare internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. Marloes: “Dat vind ik het interessante van deze opdracht. Ik ben niet alleen bezig met een doorbelastingssystematiek. Ik ben ook bezig met de strategie van het meest bijzondere bedrijf van Nederland. Zo hoort dat ook, vind ik. We hebben een reeks interactieve sessies opgezet waarin het hele pakket van verplichte en optionele services is doorgenomen. We hebben risico’s in beeld gebracht en gekeken welke doorbelasting van kosten daarbij hoort. We zijn nu bezig met de communicatie over het nieuwe systeem. Ik adviseer over facility management, maar juist het verhaal eromheen is voor mij van toegevoegde waarde.”

Marloes Rodenburg is adviseur Bedrijfsvoering en Vastgoedstrategie (bekijk hiernaast onze vacature voor dezelfde functie)

Het project van Marloes past binnen de overall strategie van de Amsterdam ArenA om de dienstverlening continu te verbeteren. Daartoe wordt het stadion ook uitgebreid zodat bezoekers meer ruimte en kwaliteit krijgen. Voor het projectmanagement van dit project is Twynstra Gudde ook ingeschakeld.

Zie hier wat Roy Smeets voor de ArenA doet.

Markten & Sectoren

Huisvesting en vastgoed

Marloes Rodenburg

Adviseur

Neem contact op