Actueel

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises

Nieuwsbrief Zorg maart 2017

15-03-2017

Elk kwartaal versturen wij onze nieuwsbrief Zorg, die vol staat met nieuws en onze praktijkervaring in de zorgmarkt.

Wat is de stand bij strategisch vastgoedmanagement?

15-03-2017

In 2008 hebben de Technische Universiteit Delft en Twynstra Gudde onderzoek gedaan naar de introductie van strategisch vastgoedmanagement in de zorg. Aanleiding voor dit onderzoek was de doorgevoerde wijzigingen in wet- en regelgeving, die instellingen een grotere verantwoordelijkheid gaf in de bekostiging van hun zorgvastgoed. Bijna 10 jaar later is er alle reden om dit onderzoek opnieuw uit te voeren: veranderende zorgvragen, krimpende productie, aarzelingen bij banken als het gaat om financiering van zorgvastgoed etc.

Samenwerking Twynstra Gudde en Maastricht School of Management

09-03-2017

Op 9 maart 2017 hebben Twynstra Gudde (TG) en Maastricht School of Management (MSM) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze overeenkomst versterken we elkaar op het gebied van het opleiden en ontwikkelen van mensen en organisaties.

Cure Care

Sturen op prestaties: het nieuwe normaal bij woningcorporaties

01-03-2017

In deze complexer wordende samenleving staan corporaties voor zware opgaven. Meer met minder, een terugtrekkende overheid, scheiden van wonen en zorg en de burger die zelf aan het stuur moet staan. In slimme allianties en samenwerkingen kunnen corporaties meer bereiken dan alleen. Maar hoe pakken zij dat aan? En hoe krijgen zij hun medewerkers zover dat zij willen samenwerken in de keten en met andere stakeholders?

Woningcorporaties