Actueel

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises

Nieuw boek – Powerswitch, naar een vitale samenleving

18-05-2017

Op 17 mei 2017 is het boek ‘Powerswitch, naar een vitale samenleving’ van Jeroen den Uyl (partner Twynstra Gudde) uitgekomen. De overheid en de markt hebben de afgelopen decennia veel ruimte ingenomen ten koste van de gemeenschap. Door de gekortwiekte gemeenschap verloren burgers het vertrouwen in de overheid en de markt. Verwezing en populisme zijn het gevolg. Het kán anders! Burgers kunnen het heft in handen nemen en met elkaar de gemeenschap vitaal maken. In zijn boek Powerswitch schets Den Uyl hoe dat kan.

Eppie Fokkema geassocieerd adviseur Twynstra Gudde

09-05-2017

Drs. E. (Eppie) Fokkema heeft zich met ingang van april 2017 verbonden aan Twynstra Gudde als geassocieerd adviseur. Hij richt zich vanuit zijn eigen bureau samen met Twynstra Gudde op de advisering op het gebied van wonen en de energietransitie. Ook krijgen strategie, samenwerking en governance van woningcorporaties en gemeenten accent in deze samenwerking.

Woningcorporaties Energie

Qoin en Twynstra Gudde slaan handen ineen voor sterke lokale gemeenschappen

03-05-2017

Qoin en organisatieadviesbureau Twynstra Gudde zijn een samenwerking aangegaan om samen met burgers, gemeentes, ondernemers en instellingen in de regio sterke lokale gemeenschappen te realiseren. Maatschappelijke uitdagingen op het gebied van vergrijzing, zorgkosten, banen, sociale verarming en lege winkelstraten beïnvloeden ons dagelijks leven. De participatiesamenleving moet ervoor zorgen het tij te keren, maar op veel plekken is dit geen realiteit. Door de samenwerking zijn beide bureaus gezamenlijk in staat te helpen bij de centrale vraag: ‘Hoe bouwen we sterke gemeenschappen in onze buurten, steden en regio’s in deze veranderende tijden?’

Samenwerking Twynstra Gudde en PSO-Nederland in sociaal ondernemen

13-04-2017

Twynstra Gudde en PSO-Nederland gaan duurzaam en structureel samenwerken om sociaal en inclusief ondernemerschap op lokaal en regionaal niveau te stimuleren. Het uitgangspunt van deze samenwerking is samen (maatschappelijk) van betekenis zijn, kennis delen en elkaars sterke kanten benutten om de gezamenlijke ambitie tot een meer inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.

Gemeenten