Actueel

Filter op markten en sectoren
Filter op expertises

Eerste waterstofbussen in Groningen en Drenthe

16-02-2017

Op 10 februari 2017 heeft Qbuzz de eerste twee waterstofbussen in Groningen en Drenthe gepresenteerd. Tijdens de presentatie is de samenwerkingsovereenkomst tussen AkzoNobel, Qbuzz, PitPoint, Groningen Seaports, Provincie Groningen en OV-Bureau Groningen-Drenthe ondertekend, waarmee een nieuwe ketensamenwerking voor de inzet van waterstofbussen mogelijk is gemaakt.

Mobiliteit en infrastructuur

Regeling Plankosten Exploitatieplan in werking

07-02-2017

Op 6 februari 2017 is de Ministeriële Regeling Plankosten Exploitatieplan in de Staatscourant gepubliceerd. Na een ontwikkelingstijd van meer dan tien jaar zal de Regeling op 1 april 2017 in werking treden. Hierin staan de hoogte en begrenzing van de plankosten in een exploitatieplan beschreven. De Regeling is gebaseerd op de Plankostenscan die door Twynstra Gudde, later in nauwe samenwerking met BVH-Ruimte, is ontwikkeld.

Ruimtelijke ontwikkeling

Manon Ruijters benoemd tot hoogleraar Leren, Ontwikkelen en Gedragsverandering

26-01-2017

Per 1 januari 2017 is Manon Ruijters benoemd tot hoogleraar Leren, Ontwikkelen en Gedragsverandering aan de parttime MSc. Verandermanagement, Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Manon is academic partner bij Twynstra Gudde en lector bij Aeres Hogeschool Wageningen (voorheen Stoas Vilentum).

Onderwijs

Twynstra Gudde krijgt nieuwe baas voor één dag

23-01-2017

Op 26 januari 2017 neemt Sarah van der Heiden – leerling van de Mavo -voor één dag de stoel over van Joost Voerman, directeur van Twynstra Gudde. Dit in het kader van het project Baas van Morgen van JINC. Sarah doet deze dag onderzoek naar het vraagstuk hoe Twynstra Gudde nog meer een afspiegeling kan zijn van de samenleving: diverse mensen met allemaal verschillende achtergronden.