Florerende organisaties; de kapitale kracht van werkgeluk | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Florerende organisaties; de kapitale kracht van werkgeluk

Een gelukkig mens is een productief mens. Veelvuldig onderzoek wijst uit dat gelukkige werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim, minder verloop, meer productiviteit, meer winst en meer klanttevredenheid.

Op naar een maximaal bedrijfsresultaat

Wanneer iemand betrokken is bij de organisatie, met energie en bevlogenheid zijn werk uitvoert en bereid is net dat stapje extra te zetten. Wanneer werk niet voelt als een belasting, maar slechts als één van de vele activiteiten die iemand in de week onderneemt. Wanneer werk een bron van zingeving is en iemand op de werkvloer simpelweg plezier heeft. Dát zijn de momenten waarop iemand floreert en ook de momenten waarop de werknemer maximale bedrijfsresultaten oplevert.

De kapitale kracht van mensen is dé hefboom

Floreren is allesbehalve het ervaren van een permanente gelukstoestand. Floreren gaat over het creëren van een werkomgeving waarin de werknemer verantwoordelijkheid neemt en de werkgever vertrouwen geeft, met als doel de optimale impact van werkplezier op prestatie te realiseren. Floreren is daarmee bij uitstek tweerichtingsverkeer.  Uiteindelijk draait het in de dialoog om de volgende vraag: kan ik mijn werkomgeving zó vormgeven dat ik zoveel mogelijk doe van wat ik leuk vind, en daarin ook van hoge toegevoegde waarde ben voor mijn organisatie? Wil je als organisatie floreren, dan is investeren in de kapitale kracht van mensen dé hefboom.

Leren floreren?

Door het verhogen van eigenaarschap en zelfkennis, inzicht in eigen en elkaars talenten, authentiek en waarderend leiderschap en positiviteit wordt een impuls gegeven aan het werkplezier en resultaten van werknemers en teams.
Florerend werken is: waarderend, positief, incrementeel en zowel op individu, team als managementniveau gericht. Interventies variëren van klein tot groot en zijn gebaseerd op maatwerk. We bieden onze interventies als onderdelen aan, echter zijn deze het meest effectief als ze integraal worden ingezet. Voorbeelden van interventies zijn:

  • Workshop floreren: van theorie naar de dagelijkse praktijk
  • Talentfinder; waar liggen je sterke punten en talenten?
  • Energy boost versus energy drain; wat zorgt ervoor dat je met energie naar je werk gaat, en wat niet? En wat zegt dit over het vormgeven van je dagelijkse werk?
  • Jobcrafting; individuele talenten vertalen naar teameffectiviteit
  • Hoofd, hart en handen track voor leidinggevenden: authentiek leiderschap, waarderend leidinggeven, sturen op output, van functioneren naar ontwikkelen
  • Gaming: leren door te doen en te ervaren, op gebied van o.a. cultuur, samenwerking, zelfonderzoek.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs om te onderzoeken welke interventie past bij uw vraagstuk? Neem dan contact op met Martijn Jansen via de onderstaande button dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Marthe van der Molen

Adviseur

Neem contact op