Mini-masterclass cluster- en campusontwikkeling | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Mini-masterclass cluster- en campusontwikkeling

Wat hebben sierteelt en humanitaire hulp met elkaar te maken? Niet veel, zou je zeggen. Toch geldt voor beide sectoren dat zij moeten innoveren en dat partijen hiervoor moeten samenwerken. Innovatie en samenwerking worden gefaciliteerd op een campus.

Een campus is daarmee het geografische centrum van een cluster of ecosysteem. Zonder zo’n cluster van bedrijven en kennisinstellingen kan een campus eigenlijk niet succesvol opereren. Graag nodigen we u uit voor de masterclass over campus- en clusterontwikkeling. Tijdens deze masterclass presenteren wij twee cases uit onze adviespraktijk. We hebben gekozen voor de cases Vrede en Bloemen.

Wanneer en waar

U bent van harte welkom op donderdagmiddag 17 mei vanaf 15.30 uur in The Hague Humanity Hub aan de Fluwelenburgwal 58, 2511 CJ Den Haag.

Programma

We starten met twee mini-masterclasses over het belang en de aanpak van cluster- en campusmanagement. Vervolgens is er een korte rondleiding door The Hague Humanity Hub. Wij zijn trots op deze succesvolle campusontwikkeling en leiden u graag rond in dit inspirerende gebouw.

15.30

Inloop met een drankje

16.00

Mini-masterclass Clustermanagement Greenport Duin- & Bollenstreek

Presentatie en gesprek, door Michiel Cappendijk

De tulp is hèt symbool van Nederland. Geen land verhandelt internationaal zoveel bloemen en planten als Nederland. De regio Duin- en Bollenstreek is bekend om haar iconische bloemenvelden en is wereldwijd dominant in bloembollen. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, kennisontwikkeling en het aantrekken van talent.

In deze mini-masterclass leert u hoe deze regio clustermanagement inzet om in te spelen op deze uitdagingen.

 16.30

Mini-masterclass Campusontwikkeling The Hague Humanity Hub

Presentatie en gesprek, door Daniëlle van Steeg

Den Haag is dè stad van Vrede & Recht, en om die positie te versterken en te blijven innoveren heeft de gemeente Den Haag aan Twynstra Gudde gevraagd om de The Hague Humanity Hub te ontwikkelen. Om hiermee een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling en toekomst van Den Haag als stad van Vrede & Recht.

In deze mini-masterclass leert u wat de meerwaarde van een campusontwikkeling is en wat hierbij de aandachtspunten zijn.

17.00

Start borrel en rondleiding The Hague Humanity Hub door directeur Jill Wilkinson

Meld u aan voor voor 4 mei. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Over Twynstra Gudde | Ruimte, Wonen en Economie

Wij werken als adviseur, kwartiermaker en manager aan ruimtelijke en economische vraagstukken van publieke en private partijen. Dat doen we door bijvoorbeeld ontwikkelingsmaatschappijen op te richten, campusontwikkelingen op te starten, woningbouw aan te jagen, ontwikkelstrategieën te bedenken, publiek-private samenwerkingsverbanden vorm te geven, samenwerking in organisaties te verbeteren, investeringsagenda’s op te stellen of het financieel management van gebiedsontwikkelingen te verzorgen. Meer informatie

Op het gebied van cluster- en campusontwikkelingen hebben we gewerkt aan onder andere Brainport Industries Campus (Eindhoven), Social Enterprise Campus (Apeldoorn), The Hague Humanity Hub, Maintenance Value Park (Terneuzen), Green Park Aalsmeer, Greenport Duin- en Bollenstreek, Utrecht Science Park, The Hague Security Delta, Delftech Park (Delft), Flevo Campus Almere, Hilversum Media Park en Deventer Open Innovation Center.

Wilt u meer weten over de campus, het concept en het ontwikkelproces? Download dan hier onze whitepaper Brainport Industries Campus.

Download Whitepaper

Markten & Sectoren

Ruimtelijke ontwikkeling

Gregor Heemskerk

Adviseur

Neem contact op