Hanna Boersema - Vermeer | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Hanna Boersema - Vermeer

Senior adviseur

Als adviseur Organisaties Ontwikkelen en Veranderen houd ik mij bezig met vraagstukken rondom verandermanagement. Ik voer opdrachten uit in zowel de publieke als private sector, op het vlak van besturing en bedrijfsvoering, communicatie, procesanalyse en gedragsverandering in organisaties.

About me

Ik werk veelal in opdrachten waarin zowel de processen als de medewerkers onderwerp van verandering zijn. Ik doe dit met betrokkenheid en aandacht voor mensen. In mijn opdrachten spelen het doorgronden en analyseren van de context, de interne en externe processen en de verschillende belangen een belangrijke rol. Samen met de mensen van een organisatie zoek ik naar oplossingen voor complexe vraagstukken die werken.

Verbeteren en vernieuwen van het werk heeft het meeste resultaat door te werken met medewerkers in en rond de werksituatie. Daarom werk ik in opdrachten veelal met een groep medewerkers of managers door middel van verschillende werkvormen aan hun manier van werken. Door stapsgewijs met opdrachtgever en medewerkers te werken aan vernieuwingen ontstaat een gedeeld beeld bij de organisatie over nieuwe kansen en manieren van werken.

Mijn kracht ligt in het analyseren van de (onderliggende) processen en patronen die veranderingen belemmeren of juist stimuleren. Door het duiden van deze processen en patronen samen met medewerkers ontstaan openingen voor verbetering en vernieuwing.

Verbeteren en vernieuwen van het werk heeft het meeste resultaat door te werken met medewerkers in en rond de werksituatie

Opleidingen

Masterclass Verandermanagement

Inschrijven voor 23 februari: donderdag 15 en vrijdag 16 maart 2018, inclusief tussenliggende avond

Veranderingen zijn in alle organisaties aan de orde van de dag. Cultuurveranderingen, reorganisaties, integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyprogramma's en professionaliseringsprogramma's buitelen over elkaar heen. Ze hebben allemaal te maken met het veranderen van de organisatie. Bent u als (programma)manager of adviseur betrokken bij een dergelijke verandering? Dan reikt onze masterclass u de helpende hand.

VerandermanagementOrganisatieontwikkeling Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

  • Veranderen door te zien, voelen en te ervaren

    27 september 2017 Lees verder
  • 5 tips om een goede veranderaar te worden

    15 juli 2015 Lees verder
  • Kennis over veranderkunde helpt accountants verder

    02 oktober 2014 Lees verder