Britta Gielen

Partner

In de afgelopen 20 jaar heb ik met veel opdrachtgevers en collega’s mogen werken aan het beter maken van organisaties. Organisaties worden beter als zij goed voor mensen zorgen, als helder is welke waarde een ieder binnen de organisatie heeft. Daarmee zeg ik niet dat organisaties alleen maar voor hun mensen moeten zorgen, het moet een gezonde verhouding zijn, waarin duidelijk is waar de organisatie voor staat en wat elke medewerker daarin bijdraagt. Ieder mens is op zoek naar 'a sense of belonging', je wilt weten wat je toevoegt, je wilt weten wat jou uniek maakt.

About me

Ook in de organisatie waar je voor werkt, is deze wens naar 'belonging' aanwezig. In de afgelopen jaren ben ik samen met collega’s aan de slag gegaan bij organisaties, die het beter willen doen, die een opgave hebben en waarin mensen het belangrijkste zijn om die opgave te bereiken.

Bij Eneco heb ik 4 jaar met de senior potentials gewerkt in een leiderschapsprogramma, gericht op het versterken van deze talenten in hun rol, zodat zij als manager meer impact op de organisatie kunnen hebben.

Samen met vele collega’s heb ik in de laatste jaren de zorgverzekeraar Coöperatie VGZ geadviseerd en ondersteund bij een grote cultuurverandering. Leiderschap, organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en cultuur waren de vier peilers waar wij mee gewerkt hebben. Ik ben trots op het feit dat wij meer dan 2700 individuen bereikt hebben met onze interventies. En dat wij in die interventies veel aandacht hebben besteed aan de kwaliteit van de dialoog tussen mensen in de organisatie.
De laatste maanden adviseer ik de fuserende Kamers van Koophandel over hoe zij in de deze spannende tijden het management kunnen versterken om beter om te gaan met spanning en schaarste.

Ik geloof in het simpel organiseren, in mensen hun plek geven en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Natuurlijk zijn regels en governance nodig, maar nog meer dan dat is het nodig dat mensen hun gezonde verstand kunnen gebruiken in organisaties.

Bij al mijn opdrachtgevers ga ik dus op zoek naar de wijsheid binnen de organisatie, naar wat kan er wel, naar wat is er al en dat proberen wij te versterken. Altijd met de opgave van de organisatie voor ogen, want daar gaat het om, om wat uw organisatie te doen heeft.

"Life is really simple, but we insist on making is complicated"(met dank aan Confucius)

Blogs

  • Krachtig loslaten

    16 november 2016 Lees verder
  • What business can learn from orchestras, from Solo to Symphony

    16 november 2016 Lees verder
  • Over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en het leiderschap in onze organisaties

    16 november 2016 Lees verder